Πατρινό Καρναβάλι: Με μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία το άρμα της βασίλισσας

Πατρινό Καρναβάλι: Με μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία το άρμα της βασίλισσας
Η Κατερίνα Βενέρη - Σιούλη Instagram @katerina_veneri_siouli

Πάνω στο άρμα της βασίλισσας του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού θα υπάρχει μήνυμα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Κορυφώνονται σήμερα Σάββατο (25/02) και αύριο Κυριακή (26/02) οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα.

Χιλιάδες επισκέπτες έχουν καταφτάσει στην πόλη για το Πατρινό Καρναβάλι, το πρώτο μετά την τριετή παύση που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι πάνω στο φετινό κεντρικό άρμα, αυτό της βασίλισσας θα υπάρχει ένα μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ η ίδια θα κάθεται πάνω σε ένα τεράστιο περιστέρι, που αποτελεί σύμβολο ειρήνης.

Το πρόγραμμα του Πατρινού Καραβαλιού

Στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου, που λέγεται και ποδαράτη επειδή δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων αλλά μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα θα ξετυλιχτεί στην οδό Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄ με τους φωτισμούς, τη γρήγορη ροή, τα χρώματα και το κέφι να δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου θα παρελάσουν τα άρματα «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος», άρμα Βασίλισσας με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, Άνθινο Άρμα με τη Βασίλισσα των Πατρινών Καρναβαλιών 2020, 2021, 2022, «Imagine», «Hell Oil», «Rabbit Test Show» και «Facebook». Σχεδιάστρια του κοστουμιού της Μαρίας Κυριακοπούλου, Βασίλισσας του Άνθινου Άρματος είναι η Χρυσούλα Πλέα, η οποία παραχώρησε δωρεάν το κοστούμι στην ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Οι παρελάσεις ακολουθούν την οδό Κορίνθου και έχουν ως αφετηρία το ύψος της οδού Γούναρη. Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου θα αρχίσει στις 18.00 και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη και η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα αρχίσει στις 14.00 και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς.

Στη Μεγάλη Παρέλαση προπορεύονται τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου κι ακολουθούν τα πληρώματα με τα άρματα και τις κατασκευές τους. Ένα εντυπωσιακό πανόραμα χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης, δημιουργίας και συμμετοχής που μεταμορφώνει την πόλη δίνοντας ατμόσφαιρα γενικευμένης γιορτής.

Η Δημοτική Μουσική στη κορυφή της παρέλασης της Κυριακής θα ακολουθείται από τα άρματα του Δήμου: «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος», άρμα Βασίλισσας με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 Κατερίνα Βενέρη Σιούλη, Άνθινο Άρμα με τη Βασίλισσα των τριών προηγούμενων διοργανώσεω που δεν είχε πραγματοποιηθεί παρέλαση, Μαρία Κυριακοπούλου, «Imagine», «Hell Oil», «Rabbit Test Show», «Facebook», τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών: «Ιγκουάνα», «Φεγγάρι», «Καρναβαλάκος», «Μάγισσα» (άρμα Αιμοδοσίας), «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα» και «Τζιτζίκι».

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα παρελάσουν επίσης τέσσερα άρματα και ένα βαγονέτο του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια, μπαλκόνια της Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Η αυλαία του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού θα πέσει στις 21.00 το βράδυ της Κυριακής στο Μόλο Αγίου Νικολάου όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης με το ροκ συγκρότημα 15 50 μιας και η επιτυχημένη ροκ μπάντα που μάλιστα έβγαλε και ένα νέο κομμάτι το «Πάτρα Ζω στον έρωτα σου».

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Αυτή είναι η εντυπωσιακή φετινή βασίλισσα

Η Κατερίνα Βενέρη – Σιούλη είναι η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ίδια επελέγη για την εντυπωσιακή εμφάνισή της, για την αυτοπεποίθηση που εκπέμπει, καθώς και για τον δυναμισμό που τη διακρίνει.

Η αθλήτρια στίβου της Παχαϊκής είναι απόφοιτης της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ιατρικής στο πρόγραμμα «Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση» του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σήμερα, η ίδια εργάζεται ως γυμνάστρια στα Τρίκαλα, όπου μένει μόνιμα τα τελευταία 7 χρόνια.

Το 2023 έκανε αίτηση προκειμένου να γίνει η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού και τελικά επιλέχθηκε από τους διοργανωτές.

«Κάθε χρόνο συμμετείχα στο Πατρινό Καρναβάλι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Θέλω να εκπροσωπήσω την πόλη μου στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι μετά από μία δύσκολη περίοδο για όλους μας, κάνοντας τους ανθρώπους να χαμογελάσουν αλλά και να διασκεδάσουν με πολύ κέφι και χορό», δήλωσε η Κατερίνα Βενέρη- Σιούλη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα