Πέντε συλλήψεις στην Πάτρα για τα επεισόδια στην πορεία του Πολυτεχνείου

Πέντε συλλήψεις στην Πάτρα για τα επεισόδια στην πορεία του Πολυτεχνείου

Ένας 15χρονος μεταξύ των πέντε συλληφθέντων για τα επεισόδια κατά την πορεία για το Πολυτεχνείο στην Πάτρα. Βρέθηκαν πάνω τους μολότοφ και πέτρες

Σε 14 προσαγωγές, εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η αστυνομία στην Πάτρα για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Με χειροπέδες κατέληξαν πέντε ημεδαποί, ηλικίας 33, 30, 29, 20 και 15 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία, της παραβίασης της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών και παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συμμετείχαν σε ομάδα 300 ατόμων, που ακολουθούσε την πορεία και επιτέθηκε σε αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ. Σε σωματική έρευνα που τους έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή τους δύο μολότοφ, 33 πέτρες, δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, πολυεργαλείο με λεπίδες, σπρέι και κράνος μοτοσυκλέτας.

Να σημειωθεί ότι σε διάφορα σημεία της διαδρομής της πορείας βρέθηκαν τρεις βόμβες μολότοφ. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν μικρές φθορές σε παράθυρα του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα