Πέταξαν κεφάλι γουρουνιού σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων στην Αλεξανδρούπολη

Πέταξαν κεφάλι γουρουνιού σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων στην Αλεξανδρούπολη

Προσβολή για τους μουσουλμάνους της Αλεξανδρούπολης, το κεφάλι γουρουνιού που πέταξαν άγνωστοι σε χώρο λατρείας. Τι δήλωσαν ο μητροπολίτης Άνθιμος και ο βουλευτής Ροδόπης Χατζηοσμάν για το περιστατικό

Αναστάτωση προκλήθηκε πριν λίγες μέρες στην Αλεξανδρούπολη, όταν άγνωστοι πέταξαν ένα κεφάλι γουρουνιού σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων.

Η κίνηση αυτή στόχευε στην προσβολή των μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής και καταδικάστηκε από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμο, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι θεωρεί απίθανο χριστιανοί ορθόδοξοι να προχώρησαν σε αυτή την πράξη.

“Κανείς Χριστιανός δεν καταξιώνεται ευαγγελικά να προβαίνει σε ενέργειες που προσβάλλουν οποιαδήποτε άλλη θρησκεία και τους πιστούς της” δήλωσε ο κ. Άνθιμος κατά τη συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν. Και οι δύο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο η ενέργεια να προέρχεται από μουσουλμάνους, τονίζοντας ότι “πρέπει οπωσδήποτε να απομονωθούν ακραία στοιχεία”.

“Είναι αναγκαίο να αποβληθούν απολυτότητες και οξύτητες ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες προκλητικές και προσβλητικές ενέργειες, είτε από την μία είτε από την άλλη πλευρά. Σε καμία περίπτωση τέτοιες πράξεις, δεν είναι ικανές να πυροδοτήσουν το καλό και ειρηνικό κλίμα με το οποίο συμβιώνουμε στην  περιοχή μας επί έναν αιώνα” κατέληξε ο μητροπολίτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα