Πέθανε ο Αβραάμ Λεσπέρογλου

Διαβάζεται σε 3'
Πέθανε ο Αβραάμ Λεσπέρογλου
Αβραάμ Λεσπέρογλου EUROKINISSI

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 χρόνων ο Αβραάμ (Μάκης) Λεσπέρογλου, όπως γνωστοποίησε σε σχετική του ανάρτηση ο δικηγόρος Γιάννης Ραχιώτης, καταγγέλλοντας τις ελλείψεις στο ΕΣΥ.

Πέθανε σε ηλικία 69 χρόνων από έμφραγμα ο Αβραάμ (Μάκης) Λεσπέρογλου, όπως γνωστοποίησε σε σχετική του ανάρτηση ο δικηγόρος Γιάννης Ραχιώτης.

Σύμφωνα με τον Γ. Ραχιώτη, ο Αβραάμ Λεσπέρογρου «υπέστη έμφραγμα στο Γύθειο που έκανε διακοπές. Τον σκότωσε το διαλυμένο σύστημα υγείας. Στο Νοσοκομείο Γυθείου δεν μπορούσαν να του προσφέρουν τίποτα . Τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Σπάρτης.

Στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Σπάρτης υπηρετεί μόνο ένας καρδιολόγος και οι ανάγκες καλύπτονται όπως-όπως με ιδιώτες . Δεν μπορούσαν να του κάνουν στεφανιογραφία που θα του έσωζε πιθανότατα τη ζωή. Μετά από ώρες αναζητήσεων άλλου Νοσοκομείου αποφάσισαν να τον στείλουν στην Τρίπολη χωρίς να τον σταθεροποιήσουν πρώτα . Τον έστειλαν με κοινό ασθενόφόρο, δεν είχαν ειδική κινητή μονάδα. Πέθανε στο δρόμο για την Τρίπολη».

Ο Αβραάμ Λεσπέρογλου ήταν ο «συνήθης ύποπτος» καθώς κατηγορήθηκε ταυτόχρονα για σημαντικές έκνομες ενέργειες κατά τη δεκαετία του 1980, έγινε φυγάς για 14 χρόνια, επέστρεψε στην Ελλάδα και φυλακίστηκε, ενώ στο τέλος αθωώθηκε.

Ποιος ήταν ο Αβραάμ Λεσπέρογλου

Κατά τη διάρκεια της Χούντας, ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση στην Αθήνα. Τον Οκτώβριο του 1982, όταν τραυματίστηκε ο αστυνομικός Ψαρουδάκης έπειτα από απόπειρα διάρρηξης ενός εργαστηρίου οδοντοτεχνικής στα Εξάρχεια, συνελήφθησαν δύο άτομα του φιλικού περιβάλλοντος του Αβραάμ Λεσπέρογλου, με τον ίδιο να εμφανίζεται ως καταζητούμενος από τις αρχές.

Το 1985 μπαίνει στη λίστα με τους «συνήθεις υπόπτους». Κατηγορείται για τρεις μεγάλες υποθέσεις της εποχής: την εκτέλεση του εισαγγελέα Θεοφανόπουλου, μια αιματηρή ληστεία σε σούπερ μάρκετ και για τη συμπλοκή στου Γκύζη που κατέληξε στον θάνατο τριών αστυνομικών και του αντιεξουσιαστή Χρήστου Τσουτσουβή.

Διαφεύγει στο εξωτερικό και επιστρέφει στην Αθήνα 14 χρόνια μετά, όταν επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας της μητέρας του. Συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε 3,5 χρόνια με αναστολή, όμως περνάει από το στρατοδικείο για ανυποταξία και φυλακίζεται στον Κορυδαλλό. Το 2001 καταδικάζεται αρχικά από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών σε 17ετή κάθειρξη για την απόπειρα δολοφονίας του αστυνομικού στα Εξάρχεια, όμως στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών κρίνεται αθώος.

Επίσης, αθωώνεται για τις υποθέσεις Θεοφανόπουλου, ληστείας στο σούπερ μάρκετ και Γκύζη. Αφήνεται ελεύθερος, όμως ο εισαγγελέας Παν. Δημόπουλος, ασκεί αίτηση αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης του Εφετείου. Το 2002 το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης της αθώωσης του Λεσπέρογλου. Τελικά, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο Λεσπέρογλου κρίθηκε αθώος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα