Πέθανε ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης

Διαβάζεται σε 2'
Πέθανε ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης
EUROKINISSI

Στην Κύθνο άφησε την τελευταία του πνοή ο Ιωάννης Διώτης, ο πρώην εισαγγελέας που έγινε γνωστός από την εξάρθρωση της “17 Νοέμβρη”.

Πέθανε χτες στην Κύθνο, ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, που έγινε ευρύτερα γνωστός για την συμβολή του στην εξάρθρωση της “17 Νοέμβρη”. Ειδικότερα έχει επισημανθεί ο πρωταγωνιστικός του ρόλος κατά την ανάκριση του Σάββα Ξηρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24, ο πρώην εισαγγελέας υπέστη καρδιακό επεισόδιο στο νησί της Κύθνου, όπου βρισκόταν καθώς διατηρεί εξοχικό σπίτι.

Εκτός από την υπόθεση της “17 Νοέμβρη” ο Διώτης ως δικαστικός λειτουργός ασχολήθηκε -μεταξύ άλλων- με την υπόθεση του ΕΛΑ, την έρευνα, ως εισαγγελέας πρωτοδικών, για την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μια υπόθεση η οποία σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Με το ίδιο πάθος είχε ασχοληθεί και με το διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, όταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είχε βρεθεί η βίλα Μιχαηλίδη στη Σχοινούσα.

Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς και ως Αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2010, οπότε και αποχώρησε από το δικαστικό σώμα.

Η κηδεία του έγινε στο νησί της Κύθνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα