Πύργος: Μηνύσεις σε τρεις εκπαιδευτικούς λόγω μασκών και self test

Πύργος: Μηνύσεις σε τρεις εκπαιδευτικούς λόγω μασκών και self test
Παιδιά σε σχολείο (φωτογραφία αρχείου) ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / EUROKINISSI

Μηνύσεις σε τρεις εκπαιδευτικούς έκαναν γονείς, επειδή δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να μπουν στο σχολείο χωρίς self test και μάσκες. Τι λέει η πρόεδρος δασκάλων και νηπιαγωγών περιφερειών Πύργου.

Ακραίες καταστάσεις εκτυλίσσονται και στην Ηλεία με γονείς που αντιτίθενται στην εφαρμογή των μέτρων για των κορονοϊό στα παιδιά τους στην σχολική διαδικασία. Καταστάσεις που ενισχύουν το διχασμό στην κοινωνία με το χάσμα που έχει δημιουργήσει η πανδημία να βαθαίνει.

Μετά τα περιστατικά σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην Θέρμη στη Θεσσαλονίκη, χθες το πρωί στον Πύργο υπεβλήθησαν μηνύσεις από γονείς σε εκπαιδευτικούς γιατί δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να μπουν στο σχολείο χωρίς self test και μάσκες.

Τα δύο περιστατικά αφορούν το δημοτικό σχολείο Βαρβάσαινας και το 11ο νηπιαγωγείο Πύργου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr γονείς μαθητών μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου όπου μήνυσαν το διευθυντή του δημοτικού σχολείου και τους δύο εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου.

Σε δήλωσή της στο ilialive.gr, η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, Αντωνία Μπρή ανέφερε ότι “…σημειώθηκαν δύο περιστατικά σε σχολεία αρμοδιότητας του Συλλόγου μας, τα οποία αφορούν στην άρνηση γονέων να αποδεχτούν τις οδηγίες σχετικά με την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο, σύμφωνα με όσα ορίζονται από τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και τις εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ. Οι γονείς κατέθεσαν μηνύσεις κατά του διευθυντή του ΔΣ Βαρβάσαινας και της Προϊσταμένης του 11ου Νηπιαγωγείου Πύργου, με την κατηγορία της εσχάτης προσδοσίας, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και του βασανισμού. Οι συνάδελφοι παρουσιάστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα και ακολουθήθηκαν όλες οι από το νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες, τις οποίες, όπως οι ίδιοι οι συνάδελφοι μου μετέφεραν, χειρίστηκαν οι αστυνομικοί με απόλυτη διακριτικότητα. Ελπίζω να τελειώσει εδώ η αναίτια επίθεση προς τους εκπαιδευτικούς”.






“Στο κρεσέντο των γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας συνεχίστηκε εχθές στο νομό μας σε νηπιαγωγείο του Πύργου και δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, γονείς απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και την επίδειξη της απαιτούμενης σχολικής κάρτας για covid όπως προβλέπεται από τις υπουργικές αποφάσεις τις εγκυκλίους που έχουμε”, ανέφερε, επίσης, η κ. Μπρη στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του Open.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα