Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα – Ανησυχία για τη φωτιά στο Κιλκίς

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου)
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου) eurokinissi

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για διάσπαρτα πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της χώρας. Μεγάλος προβληματισμός για τη φωτιά στο Κιλκίς, εντολή εκκένωσης του οικισμού Χέρσο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές σε δασικές εκτάσεις σε όλη την χώρα, προκαλώντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα, έχουν ξεσπάσεις πυρκαγιές σε αγροτοδασική έκταση στο Ελευθεροχώρι Πέλλας, στο Καινούργιο Αγρινίου, στο Χέρσο Κιλκίς, στον Άγιο Θωμά Λάρισας, στο Ακόντιο Λιβαδειάς και στις περιοχές Μελισσουργός, Λαγκαδάς και Βασιλικά Θεσσαλονίκης.

Το μέτωπο που προβληματίζει περισσότερο και βγαίνει εκτός ελέγχου είναι στο Κιλκίς, με τους κατοίκους να έχουν ήδη λάβει μήνυμα από το 112.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το thestival, δόθηκε εντολή για να εκκενωθεί ο οικισμός Χέρσο, ενώ γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε οι φλόγες να μην φτάσουν κοντά σε δεξαμενή προπανίου που βρίσκεται στην περιοχή.

Επικίνδυνο ήταν και το μέτωπο στον Άγιο Θωμά Λάρισας, καθώς μαινόταν κοντά σε σπίτια και στο Πανεπιστήμιο. Ωστόσο, οριοθετήθηκε άμεσα από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μάλιστα, για την περιοχή εκδόθηκε και «112» που καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την πόλη της Λάρισας.

Στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

 

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις φωτιές σε ισάριθμες περιοχές στη Θεσσαλονίκη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν τόσο με χερσαία όσο και εναέρια μέσα, ενώ το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Στον Μελισσουργό του δήμου Βόλβης εκδηλώθηκε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ και 15 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Μία ακόμη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση στον Λαγκαδά, όπου στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και συνδράμουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον κινητοποιήθηκαν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Η τρίτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα στην περιοχή των Βασιλικών όπου έχουν σπεύσει 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα