“Πυρήνες της Φωτιάς”: Οι σχέσεις του πρώην στελέχους με τη Greek Mafia και η συνεργασία με δύο ΟΥΚάδες

Διαβάζεται σε 4'
Απολογία στον εισαγγελέα των τεσσάρων συλληφθέντων από την Δίωξη Εκβιαστών
Απολογία στον εισαγγελέα των τεσσάρων συλληφθέντων από την Δίωξη Εκβιαστών (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το πρώην ηγετικό στέλεχος της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” που συνελήφθη συνεργάστηκε με τη “Greek Mafia”. Ποια η σχέση με τον δολοφονημένο “Ράμπο”. Δύο στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού ανάμεσα στους συνεργάτες του.

Σε μία αιφνιδιαστική επιχείρηση που αφορά στο οργανωμένο έγκλημα και τις δραστηριότητες της εγχώριας μαφίας προχώρησε, το μεσημέρι της Παρασκευής (9/2), το Τμήμα Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Από την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν ένα πρώην ηγετικό στέλεχος της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς”, το οποίο -και κατά τη διάρκεια της κράτησής αλλά κυρίως μετά την αποφυλάκισή του- με τις επαφές και γνωριμίες που είχε κάνει στις φυλακές, συνεργάστηκε με τη «Greek Mafia».

Φέρεται να είχε γίνει συνεργάτης του δολοφονημένου «Ράμπο» (σ.σ. του Βασίλη Ρουμπέτη) και να είχαν ανοίξει από κοινού πρατήρια καυσίμων. Συνεργάτες του ήταν δύο στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού -και συγκεκριμένα “ΟΥΚάδες” (σ.σ. από τη Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών)- και ο δίδυμος αδερφός ενός εξ αυτών, ο οποίος είναι μπράβος σε γνωστό Club στο Γκάζι.

Σημειώνεται ότι οι 4 συλληφθέντες από την Δίωξη Εκβιαστών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα το πρωί του Σαββάτου (10/2).

Γνωστά στις αρχές τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού

Ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” ήταν υπεύθυνος για πλήθος τρομοκρατικών χτυπημάτων, το ένα στέλεχος του Π.Ν. είχε απασχολήσει στο παρελθόν για τροχαίο με εγκατάλειψη και ντόπινγκ, το άλλο στέλεχος του Π.Ν. για την αθλητική νομοθεσία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ο δίδυμος αδελφός του που δουλεύει ως μπράβος σε Club για επικίνδυνη σωματική βλάβη και βιασμό.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες, χειροβομβίδα, φυσίγγια, σιδερογροθιές κ.α. Τα εκρηκτικά βρέθηκαν στην κατοχή ενός εκ των στελεχών του Π.Ν. και οι σφαίρες και το αλεξίσφαιρο στο πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Μέρος της έρευνας είναι και ο ενδεχόμενος συσχετισμός του τελευταίου με τις βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποίησε ο «Ράμπο» έναντι μελών της μαφιόζικης οργάνωσης των ομογενών σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη, ως αντεκδίκηση για τα χτυπήματα που είχαν δεχτεί εκείνοι πριν φτάσει η στιγμή και της δικής του δολοφονίας από τους ομογενείς.

Η πλήρης δραστηριότητα των συλληφθέντων τελεί ακόμη υπό έρευνα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τις συλλήψεις, με την εμπλοκή πρώην στελέχους των “Πυρήνων της Φωτιάς”

Για την υπόθεση εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία η οποία αναφέρει:

«Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου 2024, τέσσερις ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκαν τέσσερις ημεδαποί να κατέχουν στις οικίες τους σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα, όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες.

Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, 4 πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες, χειροβομβίδα, πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με 5 φυσίγγια, γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου, δύο κενές γεμιστήρες πιστολιού, 281 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων, φορητός ασύρματος, αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους 6 γραμμαρίων, υφασμάτινη θήκη πιστολιού, αλεξίσφαιρο γιλέκο, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, 5 μαχαίρια, από τα οποία 3 αναδιπλούμενα, 4 σιδερογροθιές, ρόπαλο, φωτοβολίδα, καπνογόνο και 4 πυρσοί, αναβολικές ουσίες, αμπούλες αερίου, 11 κινητά τηλέφωνα, 6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος, ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.

Σημειώνεται ότι ο ένας συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ και για βιασμό. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα