“Πυρήνες της Φωτιάς”: Συνέλαβαν το πρώην στέλεχος και τους “ΟΥΚάδες” πριν πραγματοποιήσουν χτύπημα

Διαβάζεται σε 5'
Τα κατασχεθέντα από την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών σε σπίτια στην Αθήνα, στο Πέραμα και στον Πειραιά
Τα κατασχεθέντα από την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών σε σπίτια στην Αθήνα, στο Πέραμα και στον Πειραιά ΕΛ.ΑΣ

Μόλις οι αστυνομικοί έλαβαν την πληροφορία ότι το πρώην ηγετικό στέλεχος των “Πυρήνων της Φωτιάς” -που συνεργαζόταν με ποινικούς και στελέχη του Ναυτικού- είχαν στην κατοχή τους μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών και όπλων, έκαναν επέμβαση και τους συνέλαβαν.

Η αποτροπή ενός νέου μαφιόζικου «χτυπήματος» που, όπως όλα δείχνουν, ετοίμαζαν οι συλληφθέντες, ήταν ο στόχος των αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και τους άλλους τρεις.

Από τη στιγμή που περιήλθε η πληροφορία στις Αρχές πως τα συγκεκριμένα άτομα είχαν στην κατοχή τους μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών και όπλων, δεν θέλησαν να χάσουν χρόνο μέχρι να διαπιστώσουν ποιος θα ήταν ο στόχος και επενέβησαν πριν προλάβουν να πραγματοποιήσουν κάποια επίθεση.

Να σημειωθεί πως, οι συλληφθέντες το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων, ωστόσο εκτιμήθηκε ότι αρμόδια είναι τα δικαστήρια Πειραιά, όπου μεταφέρθηκαν το μεσημέρι υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Σε δεύτερο χρόνο, πλέον, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί ποιος θα ήταν ο στόχος τους και για ποιους λόγους. Το πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις πολύ καλές σχέσεις που είχε αναπτύξει με μαφιόζους στη φυλακή του Κορυδαλλού έως την αποφυλάκισή του, επέκτεινε τις δραστηριότητές του στο οργανωμένο πλέον έγκλημα.

Με τον δολοφονημένο «Ράμπο» (σ.σ. τον Βασίλη Ρουμπέτη) στον Κορυδαλλό διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις και ήταν συνεργάτες, αφού είχαν από κοινού ανοίξει πρατήρια καυσίμων.

Από την έρευνα του Ανθρωποκτονιών, από κοινού με τη Δίωξη Εκβιαστών, είχε προκύψει πως ο «Ράμπο» μετά τη δολοφονία του «Θείου Τζο» (σ.σ. του Γιάννη Σκαφτούρου) στα Δερβενοχώρια και τις εμπρηστικές επιθέσεις σε επιχειρήσεις συμφερόντων της «Greek Mafia» από την αντίπαλη εγκληματική οργάνωση των ομογενών, ως αντίποινα, είχε βάλει βόμβες σε μέλη της αντίπαλης συμμορίας στον Ασπρόπυργο και τη Θεσσαλονίκη και ερευνάται αν σε αυτό έλαβε τη βοήθεια του πρώην τρομοκράτη.

Ο τελευταίος, πάντως, μόλις δολοφονήθηκε ο «Ράμπο» από τους ομογενείς στο Κορυδαλλό, φοβήθηκε πως θα ήταν ο επόμενος και επί τέσσερις μήνες κρυβόταν στη Θεσσαλία. Ακόμη και εδώ, όταν επέστρεψε και κρύφτηκε σε σπίτι στην οδό Χαιρέτη στα Κάτω Πατήσια, προσπάθησε να είναι προσεκτικός στις κινήσεις του. Δεν θεωρείται τυχαίο άλλωστε ότι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του μεταξύ άλλων και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Η έρευνα για τη μαφία των ομογενών από πρώην σοβιετικές χώρες και του πολέμου που έχει ξεσπάσει με τη «Greek Mafia» για το λαθρεμπόριο τσιγάρων παραμένει σε εξέλιξη και ο «κύκλος του αίματος» δεν θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί.

Οι συλλήψεις «ΟΥΚάδων»

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν, επίσης, δύο στελέχη του Π.Ν. και κομάντο των Ο.Υ.Κ. και τον δίδυμο αδελφό ενός εξ αυτών σε Πειραιά και Πέραμα αντίστοιχα, ο οποίος είναι πορτιέρης σε γνωστό Club στο Γκάζι.

Ο ένας «ΟΥΚάς» είχε απασχολήσει στο παρελθόν για τροχαίο με εγκατάλειψη και ντόπινγκ, ο άλλος για την αθλητική νομοθεσία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ο δίδυμος αδελφός του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και βιασμό.

Μία πρόσφατη δολιοφθορά που ήταν η ανατίναξη του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ που μεταφέρει νερό από την Σαλαμίνα στην Αίγινα σε βάθος 48 μέτρων, που φαίνεται να σχετίζεται με τα οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή, έχει τραβήξει ιδιαίτερα το «βλέμμα» των Αρχών.

Σε ένα σενάριο εργασίας εξετάζεται η πιθανότητα συσχετισμού του περιστατικού και με τους συγκεκριμένους συλληφθέντες δύτες, αφού και την τεχνογνωσία είχαν για το κάνουν και τα μέσα. Στην παρούσα φάση, όμως, ειδικά για αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν αποδείξεις και τελεί υπό έρευνα.

Ενδεχομένως, η εξέταση των συλληφθέντων και η ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων και των τηλεφώνων τους, που συνεχίζεται, να δώσει περισσότερες απαντήσεις στις Αρχές για τους πιθανούς στόχους τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τις συλλήψεις, με την εμπλοκή πρώην στελέχους των “Πυρήνων της Φωτιάς”

«Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου 2024, τέσσερις ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκαν τέσσερις ημεδαποί να κατέχουν στις οικίες τους σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα, όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες.

Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, 4 πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες, χειροβομβίδα, πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με 5 φυσίγγια, γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου, δύο κενές γεμιστήρες πιστολιού, 281 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων, φορητός ασύρματος, αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους 6 γραμμαρίων, υφασμάτινη θήκη πιστολιού,  αλεξίσφαιρο γιλέκο, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, 5 μαχαίρια, από τα οποία 3 αναδιπλούμενα, 4 σιδερογροθιές, ρόπαλο, φωτοβολίδα, καπνογόνο και 4 πυρσοί, αναβολικές ουσίες, αμπούλες αερίου, 11 κινητά τηλέφωνα, 6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος, ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.

Σημειώνεται ότι ο ένας συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ και για βιασμό. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα