Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο – Φόβος για αναζωπυρώσεις

Διαβάζεται σε 2'
Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο – Φόβος για αναζωπυρώσεις
Φωτιά στο Ρέθυμνο rethemnosnews.gr

Τεράστια μάχη της πυροσβεστικής στη μεγάλη φωτιά στον Άγιο Βασίλειο στο νότιο Ρέθυμνο για να τη θέσει υπό έλεγχο.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο στο Δήμο Αγίου Βασιλείου στο νότιο Ρέθυμνο, για το οποίο υπήρξε τεράστια κινητοποίηση από το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η φωτιά που λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις, είναι πλέον οριοθετημένη και αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις ωστόσο να συνεχίζουν το δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Όπως αναφέρει το Cretalive , στη μάχη ρίχτηκαν ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις με 150 πυροσβέστες, 50 οχήματα της ΠΥ, πεζοπόρα τμήματα από την ΕΜΟΔΕ αλλά και την 3η ΕΜΑΚ, ενώ στην όλη επιχείρηση υπήρξε συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ, εθελοντές, Αστυνομία καθώς και από κατοίκους της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα ήχησε το «112» με μήνυμα προς τους πολίτες, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα, ωστόσο δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οικισμοί.

Τα ξημερώματα, μήνυμα του 112 εστάλη προς τους κατοίκους οκτώ περιοχών, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα:

«Δασική πυρκαγιά στις περιοχές Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Παύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρει το μήνυμα.

Στο “πορτοκαλί” σήμερα η Κρήτη

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης, με τις αρμόδιες αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα