Πυρκαγιές σε Χαλκιδική, Καστοριά και Πέλλα

Πυρκαγιές σε Χαλκιδική, Καστοριά και Πέλλα

Περίπου πέντε στρέμματα δασικής έκτασης αποτέφρωσε, προτού τεθεί υπό έλεγχο, φωτιά που εκδηλώθηκε κοντά στη μονή Ζωγράφου στο Άγιο Όρος

Περίπου πέντε στρέμματα δασικής έκτασης αποτέφρωσε, προτού τεθεί υπό έλεγχο, φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα, στην περιοχή «Γιοβάνιτσα», κοντά στη μονή Ζωγράφου στο Άγιο Όρος.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις εκδηλώθηκε από κεραυνό, έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα οχήματα και 10 άνδρες, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα με συνολικά δεκαέξι άτομα. Στην περιοχή, ρίψεις νερού έκαναν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Εξάλλου, εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν επίσης από κεραυνό, σε δασικές εκτάσεις στις περιοχές της Βουρβουρούς, του Πλατανιτσίου και του Πόρτο Καρρά, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, σβήστηκαν άμεσα, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Χαλκιδικής, Νίκος Καφήρας, με τη συνδρομή επίγειων και εναέριων δυνάμεων, χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και κατοικημένες περιοχές.

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή της Φωτεινής, στο δήμο Βιτσίου, στο νομό Καστοριάς. Το έργο των ισχυρών επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής που έχουν σπεύσει στο σημείο, δυσχεραίνει το δύσβατο της περιοχής. Από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα, ενώ από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά σε δύσβατη, δασική και ναρκοθετημένη περιοχή κοντά στο χωριό Λουτράκι Αριδαίας του νομού Πέλλας, χωρίς, πάντως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η έρπουσα φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, αλλά λόγω του δύσβατου του εδάφους για την κατάσβεσή της επιχειρεί ένα ελικόπτερο, ενώ οι επίγειες δυνάμεις επιτηρούν την περιοχή.

(Πηγή: ΑΠΕ)
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα