Πυροσβεστική: 55 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο – Δύο συλλήψεις σε Νάξο και Φωκίδα

Διαβάζεται σε 4'
Πυροσβεστική: 55 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο – Δύο συλλήψεις  σε Νάξο και Φωκίδα
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν οι Αρχές για τις φωτιές στη Νάξο και τη Φωκίδα ενώ σε άλλες έξι περιπτώσεις επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα.

Άλλη μια δύσκολη ημέρα η σημερινή για τους πυροσβέστες και τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας, που από το μεσημέρι αντιμετωπίζουν δεκάδες πυρκαγιές. Συνολικά από χθες το απόγευμα στις 18:00 έως σήμερα στις 18:00 εκδηλώθηκαν 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη εννέα 9.

Η δασική πυρκαγιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας στην Αιτωλοακαρνανία πήρε ταχύτατα ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 3 ομάδες δασοκομάντος και 26 οχήματα, ενώ από αέρος περιοδικά πραγματοποιούν ρίψεις νερού 10 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Η διαχείριση όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Στις 16:11 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή ‘Ανω Πλατανίτης προς τη Ναύπακτο, και στις 16:22 δεύτερο 112 για την απομάκρυνση από τις περιοχές Μολύκρειο και Φραγκέικα προς το Αντίρριο.

• Υπό μερικό έλεγχο είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Κάρυστο. Επιχειρούν 38 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου και 14 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

• Η πυρκαγιά στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας είναι οριοθετημένη. Στις 15:37 εκδόθηκε 112 για απομάκρυνση από Ακτή Βαλέρι προς Νέα Αρτάκη. Επιχειρούν 61 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο και 20 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

• Στο Μαρκόπουλο αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. 46 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, καθώς και 3 εναέρια μέσα κατάφεραν να αντιμετωπίσουν μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά σε μόλις 15 λεπτά.

• Η πυρκαγιά στο Παλιάμπελο Βόνιτσας είναι οριοθετημένη. Το έργο της κατάσβεσης συνεχίζουν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

• Η πυρκαγιά στον Πολύγυρο Χαλκιδικής είναι υπό έλεγχο και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού έκανε και ένα ελικόπτερο.

Συλλήψεις και πρόστιμα για τις φωτιές

Σε δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών στη Νάξο και την Φωκίδα προχώρησε η Πυροσβεστική, ενώ παράλληλα σε ακόμα έξι περιπτώσεις επέβαλε χρηματικά πρόστιμα.

Αναλυτικά:

Συνελήφθη στις 23 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους τoυ Π.Κ. Νάξου, ημεδαπός, για πυρκαγιά προκλήθηκε κατά την εκτέλεση θερμών εργασιών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση Μουτσούνα Απειράνθου, στη νήσο Νάξο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.459Euro.

Συνελήφθη χθες 24 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. ‘Αμφισσας, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξηρά χόρτα, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Δ.Κ. Βραίλας, του Δήμου Δωρίδας, στην Φωκίδα και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 750 ευρώ, χθες 24 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γιαννιτσών, σε ημεδαπό, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Γιαννιτσών, στην Πέλλα.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.125 ευρώ, χθες 24 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κέρκυρας, σε αλλοδαπό, για απόρριψη υπολειμμάτων συσκευής έψησης εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή ‘Αγιος Στέφανος, στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 937,5 ευρώ, χθες 24 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μακρακώμης, σε εταιρεία, για απόρριψη απορριμμάτων σε πρανές οδού πλησίον δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη Τ.Κ. Πίτσιου, του Δήμου Μακρακώμης, στην Φθιώτιδα.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.546,875 ευρώ, σήμερα 25 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Σοφάδων, σε ημεδαπό, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξηρά χόρτα εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη Τ.Κ. Ασημοχωρίου, του Δήμου Σοφάδων, στην Καρδίτσα.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.625 ευρώ, σήμερα 25 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του 9ου Π.Σ. Αθηνών, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών (συσκευών κοπής & συγκόλλησης μετάλλων), κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Δροσιά, του Δήμου Διονύσου, στην Αττική.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.625 ευρώ, σήμερα 25 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του 9ου Π.Σ. Αθηνών, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών (τροχού κοπής μετάλλων), κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Δροσιά, του Δήμου Διονύσου, στην Αττική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα