Πυροσβεστική: Παραμένει επικίνδυνη η φωτιά στον Βαρνάβα – Τρεις οι κύριες γραμμές άμυνας

Διαβάζεται σε 3'
Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής
Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ισχυρή επιχείρηση της Πυροσβεστικής στον Βαρνάβα Αττικής. Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικής δυνάμεις στον Βαρνάβα Αττικής, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την καταστροφική πυρκαγιά.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν και αυτή τη στιγμή στο μέτωπο βρίσκονται 400 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 29 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα, 16 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Βαθρακογιάννη, από το Κέντρο Επιχειρήσεων αυτή τη στιγμή η κατάσταση στον Βαρνάβα παραμένει επικίνδυνη, καθώς η πυρκαγιά εξελίσσεται ανάμεσα σε κατοικίες έχοντας προκαλέσει και ζημιές.

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής
Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Όπως τόνισε παρόλο που το πρώτο εναέριο μέσο, εκτελώντας περιπολία, πραγματοποίησε ρίψη, 5 λεπτά μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, και σε 10 λεπτά επιχείρησαν οι πρώτες επίγειες δυνάμεις, οι ισχυροί άνεμοι την εξάπλωσαν αστραπιαία, δημιουργώντας της ακραία συμπεριφορά, με συνεχόμενες κηλιδώσεις και νέα μέτωπα πίσω από τις γραμμές ανάσχεσης.

Μέχρι στιγμής, έχουν εκδοθεί 10 μηνύματα από το 112. Τα τελευταία 4 μηνύματα εκδόθηκαν για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς

  • Σταμάτα,
  • Μικροχώρι Ωρωπού,
  • Γραμματικό,
  • Ροδόπολη και
  • Αμυγδαλέζα Σταμάτας

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή οι κύριες γραμμές άμυνας έχουν αναπτυχθεί, βόρεια, στο Μικροχώρι Ωρωπού, ανατολικά, στο Γραμματικό και νότια, στη Σταμάτα, με στόχο να μπορέσουν να ανακόψουν την πυρκαγιά.

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής
Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές διασώσεις πολιτών, που εγκλωβίστηκαν επειδή αρνήθηκαν να απομακρυνθούν.

Ο κ. Βαθρακογιάννης σημείωσε πως “επειδή σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έχουν εγκλωβιστεί και πυροσβέστες και επειδή σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι και τις επόμενες ώρες, επαναλαμβάνουμε την έκκληση προς τους κατοίκους των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά προκειμένου να ακολουθούν υποχρεωτικά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών”.

Η πυρκαγιά στις Αιγειρούσες Μεγάρων είναι σε ύφεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα