Πυροβόλησαν αστυνομικούς στην Πεύκη

Πυροβόλησαν αστυνομικούς στην Πεύκη
18-5-2011-??? ?? ?????? ?? ?? ? ????? ???????? ? ??? ??????????? ? ???(EUROKINISSI-????KU) Eurokinissi

Σκηνές άγριας δύσης το απόγευμα της Τετάρτης στην Πεύκη. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συμπλοκή με αγνώστους. Στο νοσοκομείο ένας από τους δράστες. Συνεργός του άρπαξε περιπολικό. Βρέθηκε αργότερα πίσω από το ΚΑΤ. Ενεργό ρόλο και η Αντιτρομοκρατική (pics)

Αιματηρή συμπλοκή αστυνομικών με ενόπλους σημειώθηκε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το Ηλιακό χωριό στην Πεύκη στη συμβολή των οδών Επικούρου και Αιόλου.

Κι ενώ στην αρχή φαινόταν πως επρόκειτο για μάχη με κακοποιούς, τώρα η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και να πρόκειται για μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Γι’ αυτόν τον λόγο η Αντιτρομοκρατική φαίνεται να λαμβάνει ξεχωριστό ρόλο στην πορεία των ερευνών.

Όλα ξεκίνησαν όταν περιπολικό της Άμεσης Δράσης πήγε στην Πεύκη προκειμένου να ελέγξει δύο υπόπτους, μετά το τηλεφώνημα για ύποπτες κινήσεις.

Οι αστυνομικοί αμέσως μόλις έφτασαν στο σημείο δέχθηκαν τουλάχιστον πέντε σφαίρες και ανταπέδωσαν τα πυρά. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί -ο ένας πολύ σοβαρά.

ΠΕΥΚΗ - ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

 

Τραυματίστηκε επίσης και ένας 22χρονος Έλληνας, ο οποίος είναι ένας εκ των δραστών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πάνω του βρέθηκε γεμιστήρα όπλου. Οι αστυνομικοί φορούσαν αλεξίσφαιρα, τα οποία δεν σταμάτησαν τις σφαίρες.

ΠΕΥΚΗ - ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

 

Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ και ο πολίτης στον Ερυθρό Σταυρό όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ένας εκ των αστυνομικών, ο οποίος έχει δεχθεί σφαίρα στην κοιλιά εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΠΕΥΚΗ - ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

 

Ένας εκ των δραστών, αμέσως μετά την αιματηρή συμπλοκή, έκλεψε το περιπολικό, το οποίο εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην οδό Θεσσαλονίκης 16 στην Κηφισιά.

Μέσα στο περιπολικό βρέθηκε όπλο που ανήκει σε αστυνομικό, ενώ ο κακοποιός διέφυγε και αναζητείται.

Το όπλο Glock

Στον τόπο της συμπλοκής βρέθηκε ένα ακόμα πιστόλι και ένα μπιτόνι με βενζίνη, ενώ σε μικρή απόσταση βρέθηκε και κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Πρόκειται για ένα πιστόλι τύπου Glock με γεμιστήρα και το οποίο φαίνεται πως χρησιμοποίησε ο τραυματίας δράστης.

Όσο για το μηχανάκι, πρόκειται για όχημα μικρού κυβισμού, μάρκας Honda, το οποίο είχε κλαπεί στις 16 Μαϊου από την Κυψέλη.

18-5-2011-Συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών έγινε πριν από λίγο στην περιοχή της Πεύκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων σοβαρά στο στήθος, αλλά και ένας ιδιώτης.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) Eurokinissi

 

Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και πλέον εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επρόκειτο για καλοστημένη για ενέδρα, με στόχο τη δολοφονία αστυνομικών.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο τραυματίας να είναι από το χώρο των αντιεξουσιαστών, κάτι το οποίο όμως δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, καθώς δεν είχε χαρτιά πάνω του και λόγω της κατάστασής του δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευθεί η ταυτότητά του.

Νοσηλεύεται φρουρούμενος, εκτός κινδύνου και φέρεται να έχει δώσει κάποιο όνομα, όμως οι αστυνομικοί θέλουν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα