Πυροβολισμοί στη Χαλκιδική: Ο “νονός” της νύχτας και τα ναρκωτικά από τη Βουλγαρία

Διαβάζεται σε 4'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου iStock

Διαφορές που φέρεται να είχαν ο «αρχηγός» της παρέας των ταραχοποιών και το πραγματικό αφεντικό του νυχτερινού κέντρου στη Χαλκιδική, οδήγησαν στην άγρια συμπλοκή. Νέα βίντεο.

Μόνο τυχαία δεν θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. η άγρια συμπλοκή στο νυχτερινό κέντρο στην περιοχή Χανιώτη Χαλκιδικής, που εκτυλίχθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα Παρασκευής.

Η αφορμή φέρεται να ήταν η καθυστέρηση της παραγγελίας της παρέας 7 Βουλγάρων που ξεκίνησαν το επεισόδιο, τα σπρωξίματα και οι αντεγκλήσεις που ακολούθησαν με το προσωπικό και στο τέλος ο άγριος ξυλοδαρμός του επίσης Βούλγαρου ιδιοκτήτη.

Εκείνη την στιγμή κλήθηκαν και έφτασαν στο σημείο τρεις ένοπλοι μπράβοι του μαγαζιού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με την παρέα που προκάλεσε το επεισόδιο και πυροβόλησαν 5-6 φορές μέσα στο μαγαζί, τραυματίζοντας έναν από την παρέα των πρώτων σοβαρά στο στήθος και έναν επιπόλαια στο χέρι, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί με την συνδρομή αντρών της ΟΠΚΕ που επενέβησαν, συνέλαβαν τα μέλη της παρέας που προκάλεσε το επεισόδιο και στην κατοχή τους βρέθηκαν ρόπαλα και μαχαίρια.

Χαλκιδική: Το βεβαρημένο παρελθόν των εμπλεκόμενων

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς τα αίτια του επεισοδίου και το προφίλ των εμπλεκομένων για τον αρχηγό της παρέας των πελατών που προκάλεσε το επεισόδιο, μπορεί επισήμως να μην έχει ακόμη ενημερωθεί από τις βουλγαρικές Αρχές η ΕΛ.ΑΣ. για το ποινικό τους παρελθόν, ωστόσο σύμφωνα με βουλγαρικά Μέσα Ενημέρωσης πρόκειται για γνωστό έμπορο ναρκωτικών στην Σόφια και οι πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι ελληνικές Αρχές αναφέρουν ότι η βουλγαρική Δικαιοσύνη ετοιμαζόταν να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος για σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Από την ίδια έρευνα οι ελληνικές Αρχές έχουν διαπιστώσει πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι στην πραγματικότητα «αχυράνθρωπος» ενός «Νονού» της νύχτας στη Βουλγαρία, με τον οποίο φέρεται να έχει αντιπαλότητα ο φερόμενος έμπορος ναρκωτικών.

Θεωρούν, λοιπόν, οι Αρχές πως, καθώς γνώριζαν ότι εκείνο το βράδυ το συγκεκριμένο μαγαζί είχε μία εκδήλωση και δεν είχε μπράβους να βρίσκονται μονίμως εντός της επιχείρησης, θέλησαν να προκαλέσουν επεισόδιο για να κάνουν ζημιά στην επιχείρηση. Δεν γνώριζαν, όμως, ότι υπήρχε η δυνατότητα να επέμβουν άμεσα μπράβοι στο μαγαζί και ίσως γι’ δεν οπλοφορούσαν και εκείνοι με πιστόλια.

Ως προς τους τρεις μπράβους που διέφυγαν, ήδη έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο και αναζητούνται. Πρόκειται για Έλληνες υπηκόους βουλγαρικής καταγωγής και έχουν απασχολήσει και οι δύο τις Αρχές στο παρελθόν για εκβιασμούς και προστασία σε νυχτερινά κέντρα. Ο ένας μάλιστα είχε απασχολήσει το 2021 για πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο στην Θεσσαλονίκη και ο άλλος είχε παρελθόν και συμμετοχή ακόμη και στην Χρυσή Αυγή.

Συνολικά οι συλληφθέντες για την υπόθεση έως τώρα είναι 8 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι δύο τραυματίες όπως και ο τραυματίας από τον ξυλοδαρμό ιδιοκτήτης. Εκείνοι που είναι σε θέση, οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι ενώπιον του Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, μέχρι τον εντοπισμό και των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Βίντεο – ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της αιματηρής συμπλοκής σε beach bar στη Χαλκιδική, έφερε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1.

Στο βίντεο εμφανίζεται η παρέα από τη Βουλγαρία να ξεκινάει την άγρια συμπλοκή εκσφενδονίζοντας καρέκλες και άλλα αντικείμενα.

Δευτερόλεπτα αργότερα, στο κατάστημα μπαίνει μία ομάδα από 6 μπράβους για να ακολουθήσει γενικευμένη σύρραξη μπροστά στα μάτια των πελατών. Αρκετοί φαίνονται να τρέχουν, την ώρα που ο χώρος έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Η άγρια συμπλοκή συνεχίζεται και στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, με τους Βούλγαρους πελάτες να ξυλοκοπούν τον ιδιοκτήτη του μπαρ, επίσης βουλγαρικής καταγωγής, τον οποίο, συνεχίζουν να χτυπούν ακόμη κι όταν είναι πεσμένος στο έδαφος.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα