Πλεύρης και Παππάς “έστειλαν” τρεις στρατιώτες στο πειθαρχικό

Διαβάζεται σε 2'
Στρατιώτες (φωτογραφία αρχείου)
Στρατιώτες (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Πειθαρχικός έλεγχος διεξάγεται για τρεις στρατιώτες που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις πολιτικού και κομματικού χαρακτήρα. Τι καταγγέλλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.

Η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου των τριών στρατεύσιμων οι οποίοι συμμετείχαν σε εκδηλώσεις πολιτικού και κομματικού χαρακτήρα, σε Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, εκφωνώντας ομιλίες με στολή, έχει ξεκινήσει από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η εκφώνηση ομιλιών με στολή σε εκδηλώσεις πολιτικού και κομματικού χαρακτήρα αποτελεί παραβίαση των άρθρων των Προεδρικών Διαταγμάτων και Κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία του στρατού ξηράς.

Από την μεριά του, ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook, “ρίχνει” τα βέλη του στον Πέτρο Παππά, κατηγορώντας τον ότι ακολούθησε την “ακροδεξιά ρητορική του Θάνου Πλεύρη. Πέτρος Παππάς και Θάνος Πλεύρης μάς γύρισαν μαζί πίσω σε μαύρες εποχές”. 

Αναλυτικά η ανάρτηση: 

«Οι προτροπές του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Παππά εισακούστηκαν. Ξεκινάει πειθαρχικός έλεγχος για δύο οπλίτες και έναν δόκιμο που πήραν μέρος σε αντιπολεμικές διαμαρτυρίες για την Γενοκτονία που συντελείται στη Γάζα.

Η αποστολή των δύο βουλευτών επετεύχθη: από εχθές τους καταδίκασαν με μια φωνή λες και οι οπλίτες δεν είναι πολίτες και σήμερα ξεκίνησε έλεγχος. Πέτρος Παππάς και Θάνος Πλεύρης μάς γύρισαν μαζί πίσω σε μαύρες εποχές.

Για να είμαστε και δίκαιοι όμως, στο συγκεκριμένο θέμα ο Θάνος Πλεύρης πρέπει να αισθάνεται διπλά υπερήφανος. Βρήκε έναν σύμμαχο στην ακροδεξιά ρητορική του. Με τον Πέτρο Παππά μίλησε με μια φωνή σε σημείο να μην ξέρεις ποιος είναι ο Πλεύρης και ποιος ο Παππάς κι αν ο Παππάς αντέγραψε τον Πλεύρη ή ο Πλεύρης τον Παππά. Σε κάθε περίπτωση ο βουλευτής της ΝΔ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεπιβάτες τόσο στον ακροδεξιό κατήφορο όσο και στην άρνηση υπεράσπισης του παλαιστινιακού λαού κόντρα στην γενοκτονία που συντελείται.

Ως Νέα Αριστερά θα επιμείνουμε στην ανάγκη ενός μαζικού αντιπολεμικού κινήματος ενάντια σε κάθε καταστολή, θα επιμείνουμε στην υπεράσπιση του παλαιστινιακού λαού και στην καταδίκη της κυβέρνησης δολοφόνου του Ισραήλ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα