Πλημμύρες: Νέα εξαπάτηση των εργαζόμενων στη Λάρισα – Παραμένουν απλήρωτοι

Διαβάζεται σε 2'
Πλημμύρες: Νέα εξαπάτηση των εργαζόμενων στη Λάρισα – Παραμένουν απλήρωτοι
Eurokinissi

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων της Λάρισας που παραμένουν κλειστές λόγω των πλημμυρών περιμένουν-ματαίως μέχρι στιγμής- να εισπράξουν τα 532 ευρώ της αναστολής.

Γράφαμε στις 30 Οκτωβρίου ότι σε λίγες ημέρες θα άρχισαν οι πληρωμές αναστολών εργασίας στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της Λάρισας που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Αυτές τις διαβεβαιώσεις είχαμε από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Ομως, για μία ακόμη φορά, οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν και οι άνθρωποι έμειναν και πάλι απλήρωτοι! Είναι φοβερό, εδώ και δύο μήνες δεν έχουν το παραμικρό έσοδο από την εργασία τους η οποία ανέστειλε τη λειτουργία της για λόγους ανωτέρας βίας.

Την Τετάρτη πληροφορηθήκαμε, από πηγή του Υπουργείου Εργασίας, ότι οι πληρωμές (τα πρώτα 532 ευρώ, για τέτοιο ποσό μιλάμε) θα πιστωθούν στους δικαιούχους “μέχρι το τέλος της εβδομάδας”. Το μεταφέρουμε με επιφύλαξη καθώς η εν λόγω δέσμευση δεν τηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Τις τελευταίες 60 ημέρες πάντως εκατοντάδες εργαζόμενοι (σε πολλές περιπτώσεις ζευγάρια) ανεβαίνουν έναν ατελείωτο οικονομικό Γολγοθά χωρίς καμία βοήθεια από πουθενά (πέραν των συγγενών και των φίλων). Φανταστείτε για δύο μήνες να μην έχετε έσοδα την ίδια ώρα που οι υποχρεώσεις πάσης φύσεως συνεχίζουν να “τρέχουν” χωρίς σταματημό.

Οι εργαζόμενοι ελπίζουν ότι τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν θα τους εξαπατήσουν ξανά. Ωστόσο, έχουν, πλέον, γνώση και μαζί με τους συνδικαλιστικούς τους φορείς ετοιμάζονται να απαντήσουν αν και εφόσον αυτό χρειαστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα