Πλημμύρες – Θεσσαλία: Αύξηση στα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και λοίμωξης του αναπνευστικού – 2 περιστατικά σαλμονέλας

Πλημμύρες – Θεσσαλία: Αύξηση στα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και λοίμωξης του αναπνευστικού – 2 περιστατικά σαλμονέλας
Καταστροφές από τις πλημμύρες στο Πήλιο Alexandros Alamaniotis / SOOC

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεων του αναπνευστικού στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας. Η ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα.

Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία, καθώς ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σάρωσαν τα πάντα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες και να βρίσκονται σε απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.

Το απόγευμα του Σαββάτου (16/09) από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, έδωσε τα νεότερα στοιχεία για τη δημόσια υγεία στις πληγείσες περιοχές, όπου οι κάτοικοι εκτός των άλλων βρίσκονται αντιμέτωποι με λοιμώξεις και μολύνσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, το τελευταίο 24ωρο έχουν επισκεφθεί τις δομές υγείας στις περιοχές Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας 1.304 πολίτες, εκ των οποίων 53 νέες διαγνώσεις γαστρεντερίτιδας και 66 που αφορούν σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Επομένως, συνολικά τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας ανέρχονται σε 234 και 254 για λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Αναφορικά με τις νοσηλείες, «έχουμε 5 νέες σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, λόγω γαστρεντερίτιδας, 3 στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και συνολικά, αυτοί που νοσηλεύονται είναι 15. Αντίστοιχα, για τις λοιμώξεις των αναπνευστικού έχουμε 1 νέα στο Γενικό Νοσοκομέιο του Βόλου και 7 νέες στο Γενικό Νοσοκομέιο Λάρισας. Συνολικά, οι νοσηλείες 13».

Παράλληλα, δύο κρούσματα σαλμονέλας εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Σε ποιες περιοχές είναι ακατάλληλο το νερό

Την ίδια ώρα, η Ειρήνη Αγαπηδάκη τόνισε ότι το νερό στον Βόλο παραμένει ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, με την πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας να βρίσκεται για 12η ημέρα χωρίς πόσιμο νερό.

Στον δήμο Ν. Πηλίου παραμένει ακατάλληλο, στον δήμο Αλμυρού κατάλληλο, δήμος Ρήγα Φεραίου κατάλληλο, δήμος Παλαμά ακατάλληλο, δήμος Σοφάδων ακατάλληλο, δήμος Καρδίτσας κατάλληλο, δήμος Μουζακίου κατάλληλο, δήμος Λίμνης Πλαστήρα ακατάλληλο, δήμος Λάρισας κατάλληλο, δήμος Ελασσόνας κατάλληλο, δήμος Φαρσάλων ακατάλληλο, δήμος Τυρνάβου κατάλληλο, δήμος Κιλελέρ ακατάλληλο, δήμος Αγιάς κατάλληλο, δήμος Μετεώρων κατάλληλο από τις γεωτρήσεις, δήμος Φαρκαδόνας ακατάλληλο.

Στον δήμο Τεμπών, το νερό είναι κατάλληλο εκτός από τις περιοχές Νέσσωνος, Μακρυχωρίου, Γόνων, Κάτω Ολύμπου και την ιστορική κοινότητα Αμπελακίων, ενώ στον δήμο Τρικαίων παραμένει κατάλληλο εκτός από τις περιοχές Προδρόμου, Πρίνου, Πλατάνου, Ξυλοπάρικου, Γοργογύρι, Γενέση, Αρδάνη, Παλιόπυργου και Ράξα.

Στον δήμο Πύλης το νερό είναι ακατάλληλο εκτός από τις περιοχές Φιλλίρας, Ελευθοχωρίου, Φύκης, Μουριάς, Αγίου Βυσσαρίωνος, Δροσερού Πηγής, Πύλης, Παλαιομοναστήρου, Γόμφων, Πυαλίας

Στην ενημέρωση μετείχαν ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα