ΠλησιάΖουμε – Ζούμε Μαζί: Για να γνωρίσεις έναν άνθρωπο, αρκεί να τον πλησιάσεις

ΠλησιάΖουμε – Ζούμε Μαζί: Για να γνωρίσεις έναν άνθρωπο, αρκεί να τον πλησιάσεις
UNHCR

Νέα εκστρατεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με ιστορίες ανθρώπων που ήρθαν κοντά και γνώρισαν καλύτερα ο ένας τον άλλον.

Με τίτλο «ΠλησιάΖουμε – Ζούμε Μαζί», η νέα εκστρατεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παρουσιάζει ιστορίες ανθρώπων που γνωρίστηκαν στην Ελλάδα και που ακολούθησαν χέρι χέρι τα μονοπάτια της ένταξης.

«Είναι ο Reza, ιδιοκτήτης του αγαπημένου μου εστιατορίου και φίλος μου», αναφέρει η Ειρήνη με αφοπλιστική απλότητα για το τι σκέφτεται για τον Reza από το Αφγανιστάν, με τον οποίο τη συνδέουν χρόνια γνωριμίας.

Η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό, ενώ στόχος είναι να φιλοξενήσει ακόμα περισσότερες ιστορίες που οι ίδιοι οι αναγνώστες και το κοινό θα μοιραστούν με την Ύπατη Αρμοστεία.

«Σε μια περίοδο που η Ευρώπη βιώνει μια από τις ταχύτερα εξελισσόμενες προσφυγικές κρίσεις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, σε μια συγκυρία που μας υπενθυμίζει με τραγικό τρόπο τι σημαίνει να χάνει κανείς τα πάντα από τη μια στιγμή στην άλλη, η εκστρατεία της Ύπατης Αρμοστείας ‘ΠλησιάΖουμε’ δίνει βήμα στις φωνές των ανθρώπων που, ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία και φύλο, πορεύονται μαζί, με οδηγό της κοινής τους ζωής την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια», αναφέρει η Maria Clara Martin, Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η εκστρατεία επιθυμεί να αναδείξει τις κοινές ανάγκες και αξίες που μοιραζόμαστε οι άνθρωποι, όταν πλησιάζουμε και γνωρίζουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Πόσα κερδίζουμε όλοι μας όταν οι κοινωνίες είναι πραγματικά συμπεριληπτικές και επενδύουν στην ένταξη ανθρώπων που προσπαθούν να χτίσουν τη ζωή τους στην Ελλάδα.

«Στη δουλειά μας βλέπουμε καθημερινά πόσο πολλά μπορεί να σημαίνει για ένα παιδί πρόσφυγα μια υποστηρικτική κουβέντα από τη δασκάλα ή το δάσκαλό του. Πόσο σημαντικό είναι για μια επιχείρηση να αξιοποιεί τις γνώσεις και τα ταλέντα που υπάρχουν στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων και των δεξιοτήτων των προσφύγων. Τι σημαίνει για έναν γείτονα μια καλημέρα και ένα γεύμα που θα μοιραστεί με την ξεριζωμένη οικογένεια που μένει δίπλα του», καταλήγει η κ. Martin.

Μοιραστείτε και εσείς τις ιστορίες του Reza και της Ειρήνης, του Chalil και του Σταύρου, του Morty και της Έλενας, της Alia και του Διονύση, της κυρίας Μαρίας με τη Maria, του Boye και της Ελίνας, του Ali και της Ζανέτ, του Keita και της Μαρίας, του μικρού Farhad και του Δημήτρη, αλλά και τις δικές σας ιστορίες συνύπαρξης και φιλίας μέσα από τη σελίδα www.PlisiaZoume.gr και χρησιμοποιώντας το hashtag #plisiaZoume.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα