Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Φως στην τραγωδία από τις καταθέσεις παιδιών της κατασκήνωσης

Διαβάζεται σε 1'
Πισίνα ξενοδοχείου (φωτογραφία αρχείου)
Πισίνα ξενοδοχείου (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Κρίσιμες θεωρούνται οι καταθέσεις των παιδιών της κατασκήνωσης για τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα στην Χαλκιδική.

Φως στα ακριβή αίτια θανάτους της 8χρονης που πνίγηκε σε κατασκήνωση στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής, προσπαθούν να ρίξουν οι αρχές.

Οι αστυνομικοί που διεξάγουν την έρευνα έχουν συλλέξει καταθέσεις από όλους τους ενήλικες, όχι όμως από τα παιδιά, τους φίλους και τους κατασκηνωτές που ήταν μαζί με την ανήλικη μέσα στην πισίνα.

Σύμφωνα με το thestival, αυτό αναμένεται να γίνει από κλιμάκιο του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει την σχετική εμπειρία, φυσικά παρουσία παιδοψυχολόγου.

Σκοπός να δοθεί απάντηση στο πότε και πώς διέφυγε της προσοχής, τόσο της ναυαγοσώστριας όσο και της ομαδάρχισσας, η οκτάχρονη αλλά και ποια ήταν τα μέτρα ασφαλείας γενικότερα τόσο μέσα όσο και γύρω από την πισίνα.

Οι καταθέσεις των παιδιών θεωρούνται κρίσιμες, ενώ όταν ολοκληρωθούν αναμένεται να κλείσει και η δικογραφία προκειμένου να σταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος θα κινήσει και τις επόμενες διαδικασίες, για την απόδοση ευθυνών που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του το οκτάχρονο αγγελούδι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα