Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Πραγματογνωμοσύνη ζήτησε ο εισαγγελέας – Τα τρία αναπάντητα ερωτήματα

Διαβάζεται σε 3'
Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Πραγματογνωμοσύνη ζήτησε ο εισαγγελέας – Τα τρία αναπάντητα ερωτήματα
Swimming Pool Underwater

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα κατακλύζουν την υπόθεση πνιγμού της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική. Ο Εισαγγελέας ζήτησε πραγματογνωμοσύνη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού στην πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

Η οικογένεια του μικρού κοριτσιού ζητά απαντήσεις γύρω από τον θάνατο του παιδιού τους, με τα λόγια του πατέρα της 8χρονης να συγκλονίζουν.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, την Τετάρτη (14/08) ανακλήθηκαν από τον δήμο Κασσάνδρας οι άδειες λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης, όπου εντοπίστηκε νεκρή η 8χρονη στη Χαλκιδική, μετά από ομόφωνη απόφαση της δημοτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής του δήμου Κασσάνδρας, αποφασίστηκε η ανάκληση των αδειών καθώς διαπιστώθηκε ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα βάσει των οποίων είχαν εκδοθεί το 2022.

Από επιτόπιο έλεγχο στην κατασκήνωση προέκυψε πως σε μία από τις πισίνες, ένα μέρος της περίφραξης δεν ήταν όπως προβλέπεται σε οριοθετημένο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά.

Στη δεύτερη πισίνα, από τον έλεγχο προέκυψε ότι δεν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός (σωσίβια και κοντάρι), ενώ δεν υπήρχαν και σημάνσεις για τα βάθη.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το άτομο, που είχε οριστεί ως υπεύθυνο για τη συμμόρφωση της λειτουργίας των δύο κολυμβητικών δεξαμενών με τις σχετικές υγειονομικές και τουριστικές διατάξεις, δεν είχε προσληφθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία για το έτος 2024 και δεν είχε οριστεί άλλος υπεύθυνος.

Χαλκιδική: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της 8χρονης

Από πνιγμό έχασε τη ζωή της η 8χρονη που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στην πισίνα κατασκήνωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr  η νεκροψία – νεκροτομή ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης (14/08) και τα ευρήματα έδειξαν ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Τα δύο σενάρια που εξετάζονται

Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι πώς η 8χρονη κατάφερε να διαφύγει της προσοχής και να βρει τραγικό θάνατο στην πισίνα.

Το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι το άτυχο κορίτσι, αμέσως μετά το φαγητό, να πήγε στην πισίνα, ενώ το δεύτερο θέλει την 8χρονη να φεύγει από το δωμάτιο την ώρα της κατάκλισης.

Το χρονικό του τραγικού περιστατικού

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια.

Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού είπε: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση. Ρώτησα αν είχαν ναυαγοσώστη και είπαν ότι είχαν. Και πώς σας έφυγε το παιδί; Δεν απαντούσαν. Κανείς δεν απάντησε. Το πήγαν στο Κέντρο Υγείας, το διασωλήνωσαν, οι γιατροί έκαναν τα αδύνατα δυνατά…».

Την έρευνα για τον θάνατο του κοριτσιού έχει αναλάβει το Α.Τ. Κασσάνδρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα