Φυλάκιση 12 μηνών στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ για την κακοποίηση της συντρόφου του

Διαβάζεται σε 4'
Φυλάκιση 12 μηνών στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ για την κακοποίηση της συντρόφου του
EUROKINISSI

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επέβαλε το Μονομελές Αυτόφωρο στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, που κατηγορείται για ξυλοδαρμό της συντρόφου του. Η κατάθεση της καταγγέλλουσας.

Ένοχος με ποινή φυλάκισης 12 μηνών κρίθηκε από το Μονομελές Αυτόφωρο ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή.

Η ποινή είναι μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως.

Παράλληλα, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της μη προσέγγισης και επικοινωνίας με οποιαδήποτε τρόπο (φυσικά, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά) με την παθούσα, μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

Να σημειωθεί ότι η κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής φέρεται να τελέστηκε τόσο σε βάρος της νυν όσο και σε βάρος της πρώην συντρόφου του δημοσιογράφου.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του δημοσιογράφου. «Θεωρούμε πως προέκυψε πλήρως το σύνολο των κατηγοριών. Σήμερα το αντικείμενο είναι η ενδοοικογενειακή απειλή. Το δικαστήριο είναι ανεξάρτητο, δεν επηρεάζεται από την κοινή γνώμη και έτερους παράγοντες. Και τα δύο θύματα ένιωσαν τρόμο και ανησυχία» υποστήριξε, προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος υπήρξε απειλητικός, ενώ στην απολογία του «προσπάθησε περισσότερο να δικαιολογήσει τον εαυτό του παρά να μιλήσει για όσα έχει προκαλέσει σε αυτά τα άτομα».

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος είπε: «Δεν είμαι αυτός που παρουσιάζεται. Έχω δεχθεί ανθρωποφαγία, είμαι 25 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος. Δεν έχω κατηγορηθεί πότε. Στο παρελθόν υπήρξα μόνο μάρτυρας».

Καταγγέλλουσα: «Ήμουν τρομοκρατημένη»

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του θύματος και συναδέλφου του κατηγορούμενου. Η γυναίκα ανέφερε στο δικαστήριο όσα προηγήθηκαν του ξυλοδαρμού της, εξηγώντας πως αφορμή στάθηκαν κάποιες φωτογραφίες που είχε στείλει η εν διαστάσει σύζυγος του με τα παιδιά του.

«Ξεκίνησε μία συζήτηση για το που πάει αυτή η σχέση. Του ζήτησα να χωρίσουμε, ότι δεν θέλω να συνεχιστεί αυτή η σχέση. Πολλές φορές είχε δημιουργηθεί τέτοια ένταση και συζήτηση. Εκνευρίστηκε πολύ, άρχισε να με βρίζει, κ@ρι@λα, τρελή εμμονική, άρχισε να με κατηγορεί ότι έχω άλλη σχέση, άρχισε να με φτύνει. Εφόσον με χαστούκισε, με έσπρωξε, μου προκάλεσε αμυχή κάτω από μύτη, μου έριχνε χαστούκια με αποτέλεσμα να χτυπήσω στη γνάθο και το αυτί, ήμουν σε κατάσταση σοκ, μου τραβούσε και μαλλιά, έβαλα πάγο στο πρόσωπο μου» κατέθεσε.

Στη συνέχεια, όπως είπε, ο κατηγορούμενος άρχισε να την καλεί επίμονα: «Πάτησα φραγή και τότε συνέχισε σε άλλες εφαρμογές, messager και Viber. Ήμουν τρομοκρατημένη. Με το που έφτασα στο ΚΑΤ, μου είχε στείλει μήνυμα πως βρίσκεται κάτω από το σπίτι μου». Σύμφωνα με τη μάρτυρα, εκείνος έμεινε κάτω από το σπίτι της για πολλές ώρες. «Μέχρι τις πέντε το πρωί δέχθηκα πάνω από 80 κλήσεις. Για μένα ήταν απειλή, ότι βρισκόταν κάτω από το σπίτι μου και μου έλεγε να ανέβω πάνω» εξήγησε στο δικαστήριο.

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και η εν διαστάσει σύντροφος του δημοσιογράφου, η οποία επίσης έχει καταγγείλει τον κατηγορούμενο στις αρχές. «Ήρθε στο σπίτι τη Δευτέρα και μου είπε απλά μη μου πάρεις τα παιδιά θα σε σκοτώσω. Είχε έντονες μεταπτώσεις, δεν ένιωσα απειλή, ήταν εμφανές ότι είχε νεύρα ήταν επηρεασμένος από το συμβάν με τη σύντροφο του και εγώ δεν ήθελα να δει τα παιδιά και να τα ταράξει» κατέθεσε.

Το χρονικό της κακοποίησης από τον δημοσιογράφο

Η νεαρή γυναίκα είχε μεταβεί στο νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς είχε χτυπηθεί από τον σύντροφό της στο πρόσωπο και το σώμα. Στη συνέχεια, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας, προκειμένου να καταγγείλει τις πράξεις του συντρόφου της και δημοσιογράφου.

Η διοίκηση της ΕΡΤ, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του καταγγελλόμενου, έως να διαλευκανθεί η υπόθεση από τη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΕΡΤ αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας από συμβασιούχο εργαζόμενο της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα