Ποινή φυλάκισης τριών ετών στον Ανδρέα Πάτση για το ανακριβές πόθεν έσχες

Διαβάζεται σε 2'
Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,, Ανδρέας Πάτσης
Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,, Ανδρέας Πάτσης Eurokinissi

Ποινή φυλάκισης τριών ετών κατά συγχώνευση για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες επιβλήθηκε από το δικαστήριο στον πρώην βουλευτή ΝΔ, Ανδρέα Πάτση

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών κατά συγχώνευση καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης, ύστερα από το αίτημα ποινικής διαπραγμάτευσης που είχε υποβάλει ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο μετά από σχετική πρόταση του εισαγγελέα -η οποία επήλθε ύστερα από διαπραγμάτευσή του με τους συνηγόρους υπεράσπισης- επικύρωσε το σχετικό πρακτικό, καταδικάζοντας τόσο τον πρώην «γαλάζιο» βουλευτή, όσο και την πρώην και νυν σύζυγό του, για πράξεις που σχετίζονται με ανακριβή και ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες.

Συγκεκριμένα, καταδικάστηκαν η πρώην σύζυγος του Ανδρ. Πάτση σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και η νυν σε 20 μήνες φυλάκισης, για συνέργεια σε ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες.

Όλες οι ποινές κρίθηκαν εξαγοράσιμες κατά 10 ευρώ ημερησίως.

Ο Ανδρέας Πάτσης κατηγορήθηκε για ανακριβή και ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς δεν συμπεριέλαβε στη δήλωση πόθεν έσχες το σύνολο της περιουσίας του.

Υπενθυμίζεται ότι παραπέμθηκε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων παρά την πλημμεληματική κατηγορία, λόγω ειδικής δοσιδικίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα