Ποιος είναι ο Σαχτζάτ Λουκμάν που δολοφόνησαν για μία προσπέραση
Η καθημερινότητα του νεαρού μετανάστη που δολοφόνησαν εν ψυχρώ στα Πετράλωνα, επειδή εμπόδιζε το ποδήλατό του. Το δύσκολο μεροκάματο και η επιθυμία να παντρέψει τις αδερφές του. Τι λέει ο συγκάτοικός του
- 18 Ιανουαρίου 2013 09:51
Θύμα των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας που παρατηρείται στη χώρα μας, φαίνεται ότι έπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο 27χρονος Πακιστανός Σαχτζάτ Λουκμάν που δολοφονήθηκε στην περιοχή των Πετραλώνων .
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο 29χρονος πυροσβέστης μαζί με τον 24χρονο συνεργό του φαίνεται ότι προχώρησαν στη στυγερή δολοφονία του νεαρού μετανάστη , επειδή τους έκλεινε το δρόμο με το ποδήλατό του.
Οι ίδιοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και μετά το έγκλημα, τράπηκαν σε φυγή, για να συλληφθούν λίγη ώρα αργότερα, ύστερα από αναζητήσεις από την Άμεση Δράση στην πλατεία Συντάγματος.
Ο τίμιος, βιοπαλαιστής που έχασε τη ζωή του για μία προσπέραση…
Η ιστορία της ζωής του, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”, είναι συγκλονιστική.
Ο Σαχτζάτ Λουκμάν γεννήθηκε το 1986 και ήρθε στην Ελλάδα πριν από έξι χρόνια.
Ζούσε στο Περιστέρι και δούλευε στα Πετράλωνα. Εκεί όπου έμελλε να κοπεί άγρια το νήμα της ζωής του.
Κάθε μέρα ξεκινούσε στις 02:30 τα ξημερώματα για να πάει με το ποδήλατό του από το Περιστέρι στα Πετράλωνα στη δουλειά του. Έκανε μια ώρα να φτάσει.
Φόρτωνε πορτοκάλια, με προορισμό την τοπική λαϊκή.
Το μεροκάματό του την ημέρα, έφτανε τα 20 ευρώ, ενώ τις αποταμιεύσεις τις έστελνε στις αδελφές του στο Πακιστάν για να παντρευτούν.
“Σήμερα δεν ήρθε”, ήταν η απάντηση που πήραν οι συγγενείς του, από τον εργοδότη του, όταν τον αναζήτησαν την Πέμπτη.
Με αυτούς μοιραζόταν ένα δωμάτιο στην οδό Λαζανά 48 στο Περιστέρι.
Ήταν νόμιμα στην Ελλάδα. “Είχε πάρει ροζ κάρτα, προσωρινής παραμονής. Τον τελευταίο μήνα δούλευε στη λαϊκή. Πριν ήταν φύλακας σε εργοτάξιο στον Ασπρόπυργο. Το εργοτάξιο έκλεισε”, είπε ο 25χρονος συγκάτοικός του, Ομάρ.
“Ζούσε δύσκολη ζωή. Είχε οκτώ αδέλφια. Έπαιρνε 20 ευρώ μεροκάματο και τα έστελνε στο Πακιστάν για να παντρευτούν οι αδερφές του. Έλεγε συχνά ότι ο ίδιος δε θα καταφέρει ποτέ να κάνει οικογένεια και να ζήσει σαν άνθρωπος”, υπογράμμισε ο Ομάρ.