Πόλεμος για το ipad

Πόλεμος για το ipad

Για άλλη μια φορά, διαμάχη περί πνευματικών δικαιωμάτων μεταξύ της Nokia και της Apple παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με αφορμή τη νέα ταμπλέτα, που σαρώνει τις πωλήσεις

Στα χαρακώματα είναι και πάλι η Nokia με την Apple και αυτή τη φορά αφορμή είναι το ipad. Η Nokia υποστηρίζει ότι το ipad όπως και το iphone παραβίαζει 5 από τις ευρεσιτεχνίες της.

Η Apple μπήκε στην αγορά των κινητών μόλις το 2007 και ήδη κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο. Από την άλλη πλευρά η Nokia δείχνει να χάνει τη μάχη για το smartphone και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η αναβάθμιση για το λογισμικό των τηλεφώνων της θα καθυστερήσει.

Οι δύο εταιρείες είναι στα δικαστήρια από πέρυσι και οι εν λόγω ευρεσιτεχνίες δεν καλύπτονται από της προηγούμενες δικαστικές κινήσεις της Φιλανδικής εταιρείας και σχετίζονται με τη τεχνολογία για τις κεραίες, τη βελτίωση της μετάδοσης ομιλίας και δεδομένων και την τοποθέτηση δεδομένων σε εφαρμογές.

Η Nokia έχει καταθέσει μήνυση και εκπρόσωπος της εταιρείας κατηγόρησε την Apple ότι συνεχίζει να εκμεταλλεύεται δωρεάν τις πατέντες της Nokia.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα