Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο βίντεο Ζελένσκι – “Δεν καταθέτουμε τα όπλα”

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο βίντεο Ζελένσκι – “Δεν καταθέτουμε τα όπλα”
Office of the President of Ukraine

Νέο βίντεο έδωσε στην δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι παραμένει στο Κίεβο. "Χρειαζόμαστε πυρομαχικά, όχι τρόπο διαφυγής". διαμηνύει

Νέο βίντεο με τον ίδιο στους δρόμους του Κιέβου έδωσε στην δημοσιότητα το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι, στο σημερινό βίντεο φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά: “Κυκλοφορούν πολλές ψεύτικες πληροφορίες ότι καλώ τον στρατό μας να αφήσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωσης. Είμαι εδώ. Δεν καταθέτουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας”.

Επικοινωνία με Μακρόν

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, με νεότερη ανάρτησή του στις 8:18 το πρωί του Σαββάτου, ενημερώνει πως είχε επικοινωνία με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. “Έρχονται όπλα και εξοπλισμός από τους συμμάχους μας/ Ο αντι-πολεμικός συνασπισμός δουλεύει!”, αναφέρει στα αγγλικά ο Ζελένσκι.

ΗΠΑ: Έτοιμες να φυγαδεύσουν τον Ζελένσκι – “Χρειαζόμαστε πυρομαχικά – όχι τρόπο διαφυγής”

Νωρίτερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου, δημοσίευμα της Washington Post ανέφερε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εγκαταλείψει το Κίεβο.

Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην Washington Post ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να βοηθήσουν τον Ζελένσκι να αποφύγει τη σύλληψη ή τη δολοφονία από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα, ο Ουκρανός πρόεδρος απέρριψε σχετική προσφορά της Ουάσινγκτον.

“Η μάχη είναι εδώ. Χρειάζομαι πυρομαχικά, όχι όχημα διαφυγής”, φέρεται να δήλωσε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το Associated Press.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα