Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς μπορείς να βοηθήσεις τον ουκρανικό λαό – Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς μπορείς να βοηθήσεις τον ουκρανικό λαό – Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας
Ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία Γιατροί του Κόσμου

Οι φορείς που συλλέγουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας.

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται μετά τη ρωσική εισβολή, οργανώσεις και φορείς απευθύνουν κάλεσμα συλλογής τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης, με κύρια θύματα τον άμαχο πληθυσμό και τους εκτοπισμένους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αυτούσια τα καλέσματα, ενώ το άρθρο θα επικαιροποιείται.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο για συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα ενισχύσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει ο Ουκρανικός Ερυθρός Σταυρός για να συνδράμει τους πληγέντες σε όλη την χώρα. Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ., απευθύνει έκκληση σε όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά, να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα: EUROBANK

Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013

IBAN: GR2602602400000300201205013

Ένδειξη: «Ουκρανία»

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 36 09 825 και 210 36 11 425

Παράλληλα, ο Ε.Ε.Σ. συγκεντρώνει τρόφιμα ( γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.) για να προσφερθούν στους πληγέντες. Σημείο Συγκέντρωσης: Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι, Κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. Άστρους 111 113, Κολωνός ( Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30, Τηλ: 210 5147300).

Γιατροί του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου έχοντας δραστηριοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή ήδη από τη δεκαετία του 1990 και γνωρίζοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας για υποστήριξη, κάνουν έκκληση για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας ώστε να υποστηρίξουν τον άμαχο πληθυσμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας και κυρίως στη Μαριούπολη, διαμένουν περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι που ανήκουν στην ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας.

Οι Γιατροί του Κόσμου, κάνουν έκκληση για τη συγκέντρωση συγκεκριμένων ειδών: (Τα είδη που θα παραλάβουν θα έχουν τουλάχιστον έξι (6) μήνες ως ημερομηνία λήξης)

Τρόφιμα μακράς διάρκειας

  • Όσπρια, Ρύζι, Ζυμαρικά

  • Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα

  • Γάλατα Εβαπορέ

  • Κονσέρβες

  • Βρεφικές πάνες και είδη ατομικής υγιεινής.

Ιατροφαρμακευτικό Υλικό

  • Γάζες και Γάντια αποστειρωμένα

  • Οινόπνευμα

  • Φυσιολογικούς ορούς

  • Παυσίπονα

  • Παιδικά σιρόπια

  • Αντιβηχικά

  • Betadine

Επίσης ζητούν από τους συμπολίτες τους οικονομική ενίσχυση για την αγορά αντιβιοτικών, εξιδεικευμένου ιατροφαρμακευτικού υλικού και κάλυψη των εξόδων της αποστολής. (Κάντε μια δωρεά στο https://mdmgreece.gr/oukrania-ekklisi-gia-voithia).

Οι Γιατροί του Κόσμου, σύμφωνα με τις αρχές τους και την πάγια τακτική της Οργάνωσης, θα παραδώσουν οι ίδιοι όλο το υλικό στον πληθυσμούς που το έχουν ανάγκη.

Info

Συγκέντρωση βοήθειας: Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00 – 20:00

Σαπφούς 12, 105 53 Αθήνα (Mετρό Ομόνοια)

Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας

Τηλ: 210.32.13.150

Άλλοι φορείς

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Δικηγορικοί Σύλλογοι

Ανθρωπιστική βοήθεια, για την στήριξη του πληττόμενου Ουκρανικού λαού οργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Σε ετοιμότητα τίθεται η Ομάδα Άμεσης Δράσης του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του προέδρου του ΙΣΑ και περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ενώ το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής πρόκειται να αποστείλει 20 κούτες, με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προξενείου της Ουκρανίας.

Παράλληλα ο ΙΣΑ, ζήτησε από όσα μέλη του γνωρίζουν Ουκρανικά και Ρωσικά να συμβάλλουν στην περίθαλψη των προσφύγων. Ήδη 15 γιατροί έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα του ΙΣΑ.

Από την πλευρά τους, οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν πως θα αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να συνδράμουν την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα