Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Σε ύφεση οι φωτιές σε Αλιβέρι και Κέα, καθώς και στην Κεφαλλονιά. Περισσότερες από 42 πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ΠΥ σε 24 ώρες

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στο Πόρτο Λάφια, σε ύφεση η φωτιά στον Αργυρό Αλμυροποτάμου, του δήμου Αλιβερίου στην Εύβοια και στην περιοχή Αστράς στην Κέα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Εύβοια δεν έχουν επικίνδυνα μέτωπα και δεν απειλούνται αυτήν τη στιγμή κατοικημένες περιοχές, (αν και η φωτιά στο Πόρτο Λάφια πέρασε μέσα από τον οικισμό που εκκενώθηκε), αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών και δημιουργούν αναζωπυρώσεις.

Στο Πόρτο Λάφια ενεργούν αυτήν τη στιγμή 18 πυροσβέστες, με 36 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα, στον Αργυρό 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρα και στην Κέα 15 εθελοντές και πέντε πυροσβέστες από την Αθήνα, με πέντε οχήματα.

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Δαμουλιανάτα Κεφαλλονιάς, η οποία γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και στην περιοχή Αντιφίλιπποι Καβάλας. Στο σημείο επιχειρούν 19 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 7 πεζοπόρο, 2 Α/Φ και 2 PZL.

Σε εξέλιξη φωτιά και στην περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες, με 7 οχήματα, 4 ΟΤΑ και 2 PZL.

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγ.Γεώργιος Μεσολογγίου. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 14 πεζοπόρο, 2 Α/Φ & 1 PZL.

Αυτή τη στιγμή, 29 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 14 πεζοπόρο, 4 μηχανήματα, 1 ΟΤΑ και 1 Ε/Π επιχειρούν στην πυρκαγιά στην περιοχή Ξυλαγανή Ροδόπης.

Το πρωί της Κυριακής η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης θυελλωδών ανέμων για το στενό Καφηρέα, το κεντρικό και νοτιανατολικό Αιγαίο και το Ικάριο πέλαγος.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROU.GR

Σημειώνεται δε, πως το τελευταίο 24ωρο, η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 23 αστικές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα