Πορεία στη Θεσσαλονίκη: Ζημιές σε καταστήματα

Πορεία στη Θεσσαλονίκη: Ζημιές σε καταστήματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ) Eurokinissi

Σπασμένα καταστήματα και ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης κατά τη διάρκεια της πορείας μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη (vids)

Επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και μερίδας κουκουλοφόρων σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδει το Thestival, περίπου δέκα άτομα ξέφυγαν από την πορεία και έσπασαν τζάμια σε κατάστημα στην Τσιμισκή πετώντας ταυτόχρονα κροτίδες, ενώ μέσα βρισκόταν κόσμος. Σύμφωνα με το Alterthess, έπεσαν μολότοφ.

Προκλήθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε αμέσως και όλοι οι πελάτες βγήκαν σώοι.

 

Μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στη οδό Τσιμισκή, η πορεία στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου χωρίστηκε σε δύο τμήματα.

Σύμφωνα με το Alterthess δυνάμεις των ΜΑΤ εξαπέλυσαν άγρια επίθεση  με χειροβομβίδες κρότου λάμψης εναντίον των διαδηλωτών.

Η πορεία των αντιεξουσιαστών και η πορεία των φοιτητικών συλλόγων κατέληξαν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου και θα πραγματοποιηθεί συνέλευση για τη μορφή των δράσεών τους στο υπόλοιπο της ημέρας.

Νωρίτερα η πορεία των φοιτητικών συλλόγων πραγματοποίησε στάση στο ΥΜΑΘ. Η πορεία των αντιεξουσιαστών είχε κινηθεί νωρίτερα από την πλατεία Αριστοτέλους στο ΕΚΘ.

Υπάλληλοι του ΕΚΘ αρνήθηκαν να ανοίξουν την είσοδο του κτηρίου με αποτέλεσμα κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αν τη σπάσουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα