Προελαύνει το κίνημα της πετσέτας: Μαζεύουν άρον άρον τις ξαπλώστρες στη Νάξο

Προελαύνει το κίνημα της πετσέτας: Μαζεύουν άρον άρον τις ξαπλώστρες στη Νάξο
Η παραλία της Πλάκας με λιγότερες, πλέον, ξαπλώστρες NEWS 24/7

Επιχειρηματίες σπεύδουν να μαζέψουν ομπρέλες, ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα στις δημοφιλείς παραλίες της Νάξου υπό τον φόβο ελέγχων. Βίντεο και εικόνες από το σημείο.

Η μαζική κινητοποίηση των πολιτών της Πάρου για την “απελευθέρωση” των παραλιών έλαβε γρήγορα μαζικές διαστάσεις, με αποτέλεσμα η παραλία Μικρή Σάντα Μαρία στην Πάρο να έχει πλέον άλλη εικόνα από εκείνη που καταγράφηκε σε βίντεο που κατέκλυσαν το διαδίκτυο, καθώς απομακρύνθηκε μεγάλο μέρος από τις ξαπλώστρες που είχαν οι επιχειρήσεις.

Μετά την πρώτη αυτή μεγάλη νίκη για το δικαίωμα στον ελεύθερο χώρο στις παραλίες δημοφιλών νησιών, το παράδειγμα φαίνεται να ακολουθούν και μια σειρά από πρωτοβουλίες κατοίκων ανά τη χώρα, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται και οι πρώτες αλλαγές στη διαρρύθμιση του χώρου που καταλάμβανε ο εξοπλισμός των επιχειρήσεων στις παραλίες.

Στο νησί της Νάξου, μεγάλη επιχείρηση έχει στηθεί από το βράδυ της Πέμπτης (3/8) στις μεγάλες παραλίες του νησιού όπου έχουν καταγγελθεί φαινόμενα καταπάτησης, με τους επιχειρηματίες να σπεύδουν να μαζέψουν τις ξαπλώστρες για να αποφύγουν τους ελέγχους και τα πρόστιμα σε Πλάκα, Αγία Άννα και Άγιο Προκόπιο.

Το NEWS 24/7 κατέγραψε τις εικόνες αυτές στην παραλία της Πλάκας, όπου πλέον έχουν μείνει πολύ λιγότερες ομπρέλες και ξαπλώστρες από το προηγούμενο διάστημα.

Ομπρέλες "ξηλώθηκαν" από την παραλία της Πλάκας μετά τις αντιδράσεις NEWS 24/7

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της παραλίας της Πλάκας όπου καταγγέλθηκε εκβραχισμός από ιδιώτη, διαβρώνοντας με τον τρόπο αυτό το τοπίο, η διαδικασία φαίνεται να έχει σταματήσει από Απρίλιο, καθώς ακολούθησε αυτόφωρη διαδικασία μετά από καταγγελία στην οποία προχώρησε πολίτης στο Λιμενικό.

Βράχια που αφαιρέθηκαν από την θάλασσα στην παραλία της Πλάκας NEWS 24/7

Παρόμοια είναι και η σημερινή εικόνα από την παραλία της Αγίας Άννας, όπου και εκεί αφαιρέθηκαν ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Η Αγία Άννα σήμερα με περισσότερο ελεύθερο χώρο και λιγότερες ξαπλώστρες NEWS 24/7

Μάλιστα, οι επιχειρήσεις φαίνεται να προσπαθούν να συμμορφωθούν και στον κανόνα των 5μ από την ακτή, όπου σε πολλές περιπτώσεις είχε παντός είδους τραπεζοκαθίσματα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα