Προφυλακιστέοι ο Πετρακάκος και η σύντροφός του

Προφυλακιστέοι ο Πετρακάκος και η σύντροφός του
ΑΘΗΝΑ - ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Γ ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο Γ. Πετρακάκος και η σύντροφός του οδηγήθηκαν στη φυλακή. Τί υποστήριξαν στις απολογίες τους

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο Γιώργος Πετρακακός και η σύντροφός του μετά τις απολογίες τους στον 17ο τακτικό ανακριτή.

Οι δύο τους μαζί με τρεις ακόμη κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στο Βόλο από την Αντιτρομοκρατική και αντιμετωπίζουν κατά περίσταση τρομοκρατικές πράξεις, ληστεία, διακεκριμένη οπλοκατοχή και πλημμελήματα.

Ο Γιωργος Πετρακάκος, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε τυπική απολογία αναφορικά με τις πράξεις των ληστειών και επιφυλάχθηκε να απολογηθεί όταν λάβει γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, ενώ για τα όπλα υποστήριξε:

“Τα όπλα ήταν δικά μου και ήταν αχρησιμοποίητα. Ήταν προφυλαγμένα μέσα σε κλειδωμένη ντουλάπα για να μην έχουν πρόσβαση η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Δεν έχω καμία σχέση με τρομοκρατικές πράξεις”.

Η σύντροφός του από την πλευρά του, φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή: “η ζωή που ζούσαμε ήταν απολύτως φυσιολογική. Εγώ ασχολούμουν μόνο με την ανατροφή των δύο παιδιών μου. Τα όπλα δεν τα είχα δει, ήταν κρυμμένα. Είχα μάθει ότι ο σύντροφός μου είχε ποινική εμπλοκή όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μας παιδί”.

Ο συνήγορος της συντρόφου του Γ. Πετρακάκου, Σπ. Φυτράκης, δήλωσε πως “η απόφαση ήταν λανθασμένη. Από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει εμπλοκή της”.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι έλαβαν νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα