Προπύλαια: Μεγάλη συναυλία κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Διαβάζεται σε 3'
Προπύλαια: Μεγάλη συναυλία κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Ηχηρό και μαζικό μήνυμα στέλνει το βράδυ του Σαββάτου (10/02) η πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη συναυλία στα Προπύλαια. Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα. Δείτε εικόνες.

Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (10/02) στο κάλεσμα που απηύθυναν στα Προπύλαια Φοιτητικοί Σύλλογοι στη συναυλία με σύνθημα “Τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια δε θα περάσουν“.

Μετά το πανελλαδικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (08/02), όπου μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας κατέκλυσαν την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, οι φοιτητές είπαν ακόμα ένα ηχηρό “όχι” στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και την κατάργηση του συντάγματος, μετά και την παρουσίαση του νομοσχεδίου που θέλει να φέρει η κυβέρνηση από τον Κυριάκο Πιερρακάκη την Τετάρτη (7/2) που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Φοιτητικοί σύλλογοι των κατειλημμένων σχολών της Αθήνας απηύθυναν κάλεσμα στη μεγάλη συναυλία – διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στο οποίο ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου.

Εξαιτίας του κόσμου, το Σύνταγμα και οι γύρω δρόμοι είναι εδώ και μερικές ώρες απροσπέλαστοι, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πανεπιστήμιου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αμερικής.

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Δείτε εικόνες από τη συναυλία αλληλεγγύης

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα