Προσδιορίστηκε η δίκη για το αποκαλούμενο ‘παραδικαστικό νο2’

Προσδιορίστηκε η δίκη για το αποκαλούμενο ‘παραδικαστικό νο2’
Trial of Golden Dawn, on May 7, 2015 / ???? ?????? ????? ???? 7 ?????, 2015 Menelaos Myrillas / SOOC

Στις 5 Δεκεμβρίου προσδιορίστηκε να εκδικαστεί η αποκαλούμενη υπόθεση "παραδικαστικό Νο2" ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Περισσότεροι από 100 κατηγορούμενοι καλούνται να καθίσουν στο εδώλιο, αντιμέτωποι με σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 1143/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, παραπέμπονται σε δίκη μεταξύ άλλων οι: Ιάκωβος – Παύλος Γιοσάκης, ο δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος, καθώς και άλλοι δικηγόροι, επιχειρηματίες και συμβολαιογράφοι.

Κατά περίσταση τα αδικήματα που τους βαρύνουν είναι συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση και άλλα.

Σύμφωνα με την ογκωδέστατη δικογραφία που επί χρόνια χειρίστηκαν οι ειδικοί εφέτες ανακριτές, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι ως μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίας άλλων μελών του κυκλώματος. Φέρονται δε να εξαπατούσαν δικαστήρια, αλλά και να υπόσχονταν έναντι “δώρου” την απεμπλοκή από υποθέσεις, λόγω διασυνδέσεων στη Δικαιοσύνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα