Προσφυγή στο ΣτΕ για τη συνδικαλιστική ιδιότητα

Προσφυγή στο ΣτΕ για τη συνδικαλιστική ιδιότητα
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ-ΣΤΕ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Τα μέλη του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ στρέφονται κατά τυ νόμου 4261/2014, με τον οποίο απαγορεύεται να είναι κανείς ταυτόχρονα μέλος ΔΣ ασφαλιστικού ταμείου και μέλος συνδικαλιστικής οργάνωσης

Κατά του Νόμου 4261/2014, ο οποίος δεν επιτρέπει ότι τη διπλή ταυτόχρονη ιδιότητα  του μέλους Διοικητικού Συμβουλίου ασφαλιστικού ταμείου και μέλους Δ.Σ. συνδικαλιστικής οργάνωσης στρέφονται στελέχη του ΤΕΑ – ΕΑΠΑΕ.

Με την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την οποία υπογράφει με την ιδιότητα του πληρεξουσίου δικηγόρου ο πρώην υπουργός Προκ. Παυλόπουλος, τα μέλη του Δ. Σ. του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων υποστηρίζουν πως το πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο είναι αντισυνταγματικό και μη νόμιμο.

Παράλληλα, όλα τα μέλη του  ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ στρέφονται και κατά της από 10.10.2014 απόφασης του υπουργού Εργασίας που αφορά την έκδοση κανονισμού δεοντολογίας και καλών πρακτικών λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, η οποία εκδόθηκε κατ΄  εξουσιοδότηση  του νόμου 4261/2014.

Όπως υπογραμμίζεται στην προσφυγή είναι αντισυνταγματικό το νέο νομοθετικό καθεστώς, με το οποίο απαγορεύεται η διπλή ταυτόχρονη ιδιότητα, αυτή του μέλους του Δ.Σ. Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης και μέλος Δ.Σ. συνδικαλιστικής οργάνωσης (συνδικαλιστή ιδιότητα). Κι αυτό γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το άρθρο 23 του Συντάγματος που διασφαλίζει την συνδικαλιστική ελευθερία και προβλέπει ότι το κράτος πρέπει να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την διασφάλιση της ανεμπόδιστης άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι παραβιάζεται και το άρθρο 43 του Συντάγματος καθώς για παρόμοια θέματα πρέπει να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα και όχι υπουργική απόφαση όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα