Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Στεφανίδη, ‘χάλκινη’ η Παπαχρήστου

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Στεφανίδη, ‘χάλκινη’ η Παπαχρήστου

Μεγάλες επιτυχίες για τις αθλήτριες της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Ψηλά την ελληνική σημαία σήκωσαν το Σάββατο στο Βελιγράδι, όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Βούλα Παπαχρήστου. Η πρώτη αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ με 4μ85 ενώ η Παπαχρήστου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν με 14μ24.

Η Στεφανίδη ήταν το φαβορί στο αγώνισμά της και το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο. Η Ελληνίδα άλτρια μετά το ασημένιο μετάλλιο πριν από δύο χρόνια στην Πράγα έφθασε στην κορυφή και αυτής της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας την καλύτερη για φέτος επίδοση στην Ευρώπη.

Με εξαιρετική στρατηγική και δύο σπουδαία άλματα στα 4.80 και τα 4.85, νίκησε τη Λίζα Ρίζιχ, σε έναν τελικό που εξελίχθηκε σε μονομαχία των δυο τους, αφού οι υπόλοιπες αθλήτριες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τα 4.55 μέτρα.

Η κατάταξη του τελικού του επί κοντώ

1. Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.85

2. Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.75

3. Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) 4.55

-. Μαρίνα Κιλίπκο (Ουκρανία) 4.55

5. Μιχαέλα Μάιερ (Σουηδία) 4.55

6. Λίσα Γκούναρσον (Σουηδία) 4.55

-. Μίνα Νίκανεν (Φινλανδία) 4.55

8. Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία) 4.40

-. Τίνα Σούτε (Σλοβενία) 4.40

10. Άνικα Ρόλοφ (Γερμανία) 4.40

11. Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία) 4.40

12. Ιρίνα Γιακάλτσεβιτς (Λευκορωσία) 4.40

13. Ρομάνα Μαλακόβα (Τσεχία) 4.40

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου η Παπαχρήστου

Η Παπαχρήστου έκανε την καλύτερή της φετινή επίδοση, αλλά δεν μπόρεσε να “πιάσει” την Κρίστιν Γκίρις και την Πατρίσια Μαμόνα, που είχαν άλματα στα 14.37 (κορυφαία φετινή επίδοση στην Ευρώπη) και 14.32 αντίστοιχα και ανέβηκαν στις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου.

Η κατάταξη του τελικού του τριπλούν:

1. Κρίστιν Γκίρις (Γερμανία) 14.37

2. Πατρίσια Μαμόνα (Πορτογαλία) 14.32

3. Βούλα Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14.24

4. Άνα Γιαγκάτσιακ Μιχάλσκα (Πολωνία) 14.14

5. Άνα Πελετέιρο (Ισπανία) 14.13

6. Τζένι Έλμπε (Γερμανία) 14.12

7. Σουζάνα Κόστα (Πορτογαλία) 13.99

8. Κρίστινα Μάκελα (Φινλανδία) 13.73

Συγχαρητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ γυναικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η νέα χρυσή διάκρισή σας αποτελεί εμβληματική, κυριολεκτικώς, επιβεβαίωση του κορυφαίου αθλητικού επιπέδου σας», σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος και τονίζει:

«Συνδυαζόμενη δε με το γενικώς αναγνωρισμένο ήθος σας, συνθέτει ένα πραγματικό παράδειγμα για τη νέα γενιά αλλά και μια ουσιαστική συμβολή στην στήριξη του κύρους της Πατρίδας μας μέσα στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Θερμά συγχαρητήρια».

“Οι αθλητές μας συνεχίζουν να διακρίνονται στις διεθνείς διοργανώσεις. Συγχαρητήρια Κ. Στεφανίδη για το χρυσό στο Πανευρωπαϊκό του Βελιγραδίου”, έγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον λογαριασμό του στο twitter.

Συγχαρητήρια έστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδη στην Κατερίνα Στεφανίδη και στη Βούλα Παπαχρήστου για το χρυσό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα που κέρδισαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου.

«Θερμά συγχαρητήρια στο χρυσό κορίτσι του ελληνικού στίβου, την Κατερίνα Στεφανίδη αλλά και στη χάλκινη Βούλα Παπαχρήστου. Η Ελλάδα μεγαλουργεί στο Βελιγράδι δίνοντας ηχηρό μήνυμα ότι μάχεται σε κάθε επίπεδο και μένει ζωντανή. Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες αθλητές για όσα μας προσφέρουν. Μπράβο και στον ΣΕΓΑΣ για τη συνέπεια με την οποία εργάζονται όλα τα μέλη του για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

Με ένα tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τα συγχαρητήριά του στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε μία φωτογραφία της Ελληνίδας αθλήτριας με την ελληνική σημαία και έγραψε την εξής λεζάντα: «Συνέχισε να κατακτάς τους αιθέρες. Μας δείχνεις το δρόμο της επιτυχίας. Μας κάνεις υπερήφανους #Κατερίνα Στεφανίδη».


Τα θερμά του συγχαρητήρια «στις δύο Ελληνίδες αθλήτριες που τίμησαν τα χρώματα της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται στο Βελιγράδι, την Κατερίνα Στεφανίδη για το χρυσό μετάλλιο στο Άλμα επί Κοντώ και την Βούλα Παπαχρήστου για το χάλκινο μετάλλιο στο Άλμα εις Τριπλούν», απευθύνει ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα