Προθεσμία πήρε ο Γ. Σούκουρης για τον κουμπαρά

Προθεσμία πήρε ο Γ. Σούκουρης για τον κουμπαρά
Ο Γιώργος Σούκουρας, τον οποίο κατήγγειλε η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου ότι την προσέγγισε με σκοπό τον χρηματισμό, προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατέθεσε στον εισαγγελέα Εφετών την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Ευρωκίνηση

Την επόμενη εβδομάδα θα δώσει τελικά προφορικές εξηγήσεις ως ύποπτος κακουργηματικής δωροδοκίας βουλευτή ο Γ. Σούκουρης, μετά από προθεσμία που ζήτησε σήμερα μέσω του δικηγόρου του απο τον εισαγγελέα Εφετών

Της Αντωνίας Ξυνού

Στις 16 Δεκεμβρίου αναμένεται να δώσει προφορικές εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης του κακουργήματος της δωροδοκίας βουλευτή, ο Γιώργος Σούκουρης για την περιβόητη υπόθεση του “κουμπαρά” για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Γ. Σούκουρης μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του, ζήτησε και έλαβε σχετική προθεσμία, καθώς είχε κληθεί να καταθέσει σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλου. Την Παρασκευή αναμένεται να υποβάλει τις γραπτές του εξηγήσεις, ενώ θα εξεταστεί από τον εισαγγελικό λειτουργό την Τρίτη.

Κι αυτό γιατί θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην εισαγγελική έρευνα, αφού φέρεται να είναι εκείνος που πρότεινε χρήματα στην βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχικές ενδείξεις για την εμπλοκή  Σούκουρη ενισχύθηκαν μετά την τελευταία κατάθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει προσκόμισει και βίντεο.

Κατά τις ίδιες πηγές  από το εν λόγω υλικό προκύπτει μια «βαθύτερη σχέση» του Γ.Σούκουρη με τη ΝΔ από αυτή που ισχυρίζονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση τις τελευταίες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάση των καταγγελιών της  κ. Ξουλίδου, ο Γιώργος Σούκουρης της πρότεινε 2 με  3 εκατομμύρια ευρώ για να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ και να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα, η βουλευτής ισχυρίζεται ότι εκτός από τηλεφωνικές συνομιλίες υπήρξε και ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω facebook τα οποία και έχει προσκομίσει στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, η βουλευτής των ΑΝΕΛ έχει καταγγείλει πως ο Γιώργος Σούκουρης σε επικοινωνία που είχε μαζί της, της είπε πως ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Παναγιώτης Μελάς έχει ήδη χρηματιστεί. Από την πλευρά του ο Π. Μελάς κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Σούκουρη αλλά και κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση χαρακτηρίζοντας ψευδή και συκοφαντικά όσα λέγονται σε βάρος του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα