Πρωτοφανές: Στα Σφακιά δεν θα ξεκινήσουν μαθήματα γιατί δεν υπάρχουν καθηγητές

Διαβάζεται σε 3'
Πρωτοφανές: Στα Σφακιά δεν θα ξεκινήσουν μαθήματα γιατί δεν υπάρχουν καθηγητές
zarpanews.gr

To Γυμνάσιο-Λύκειο Σφακίων δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει καθώς διαθέτει μόνο έναν εκπαιδευτικό (συν δύο διευθυντές).

Σοβαρά ερωτήματα για τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων εγείρονται μετά από το πρωτοφανές  φαινόμενο στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σφακίων, όπου με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα γιατί δεν υπάρχουν καθηγητές.

Και αυτό, ενώ δεν πρόκειται για κάποιο σχολείο όπου δεν φοιτά κανείς, το αντίθετο μάλιστα, καθώς στο γυμνάσιο φοιτούν 41 παιδιά και στο λύκειο άλλα 33 από τα Σφακιά και τις γύρω περιοχές.

Όπως ανέφερε στο zarpanews.gr o δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σφακίων αυτή τη στιγμή υπάρχουν μονάχα οι δύο διευθυντές, ένας καθηγητής μαθηματικών που μάλιστα φέρεται έτοιμος να αποχωρήσει και μια καθηγήτρια παράλληλης στήριξης.  Κανείς άλλος.

Το σχολείο πραγματοποίησε αγιασμό την Τετάρτη αλλά δεν θα λειτουργήσει για τους μαθητές τις επόμενες μέρες, καθώς απλά δεν μπορεί να γίνει μάθημα.

Όσον αφορά τα δημοτικά σχολεία στα Σφακιά η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά ο δήμαρχος επισήμανε ότι στο δημοτικό Βουβά υπάρχει έλλειψη ενός δασκάλου.

Ο δήμος Σφακίων εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:

«Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό και ευχές για μια καλή σχολική χρονιά παρουσία της δημοτικής αρχής στα σχολικά συγκρότημα του δήμου μας υπήρξε απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πραγματοποίηση κάθε πρόσφορης αντίδρασης, με στόχο την άμεση στελέχωση των σχολικών συγκροτημάτων.

Στην παρούσα φάση το εκπαιδευτικό προσωπικό του Γυμνασίου – Λυκείου Σφακίων αποτελείται μόνο από τους Διευθυντές, μια φιλόλογο παράλληλης στήριξης και έναν ΠΕ03 εκπαιδευτικό. Με δεδομένο αυτό οι μαθητές δεν θα προσέρχονται στην σχολική μονάδα λόγω αδυναμίας διεξαγωγής των μαθημάτων για τις επόμενες μέρες.

Η δημοτική αρχή είχε κατ’ επανάληψη επικοινωνήσει το προηγούμενο διάστημα με τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος μας διαβεβαίωνε ότι θα υπάρξει η σχετική στελέχωση κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Απαιτούμε συλλογικά, ο Δήμος Σφακίων, οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την άμεση πλήρη στελέχωση των σχολικών μονάδων του δήμου μας για να μην χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα και να μην συνεχιστεί η σχολική διαρροή.

Ζητούμε, επίσης, η κυβέρνηση να υλοποιήσει την εξαγγελία για το ψηφιακό φροντιστήριο για τις τάξεις του λυκείου προκειμένου οι μαθητές μας να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τους μαθητές των άλλων σχολικών μονάδων.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα