Ψευδό-λογισμικό anti-virus μολύνει τους χρήστες

Ψευδό-λογισμικό anti-virus μολύνει τους χρήστες

Του δικτύου σύμφωνα με τη Google. Xάκερ ξεγελούν τους χρήστες ώστε να εγκαταστήσουν κάποιο μαϊμού πρόγραμμα anti-virus

Σε εφιάλτη για τους χρήστες της μηχανής αναζήτησης  Google έχουν γίνει διάφορα  κακόβουλα προγράμματα που “φορούν τον μανδύα” του  λογισμικού κατά των ιών, αλλά στην πραγματικότητα τα ίδια είναι ιοί που στοχεύουν στο να “μολύνουν” τον υπολογιστή του χρήστη.

Η google , σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ανέφερε ότι οι χάκερ προσπαθούν να ξεγελάσουν τους χρήστες ώστε να εγκαταστήσουν κάποιο μαϊμού πρόγραμμα anti-virus.

Τους τελευταίους 13 μήνες, μια ανάλυση της  Google, σε 240 εκατομμύρια ιστοσελίδες  αποκάλυψε ότι τα ψευδο-προγράμματα κατά των ιών αποτελούν πια το 15% του συνολικού κακόβουλου κώδικα που εντοπίστηκε στον κυβερνοχώρο.

Όπως δήλωσε η Google η απειλή από τα ψευδή anti-virus προγράμματα αυξάνεται  τόσο σε απόλυτους αριθμούς, όσο και σε σχέση με τις άλλες μορφές κακόβουλου λογισμικού στο κυβερνοχώρο.

Οι χάκερ φοβίζουν τους χρήστες οι οποίοι  καθίστανται όμηροι, αφού οι κυβερνο-εγκληματίες φροντίζουν να “μολύνουν” το μηχάνημα του ανυποψίαστου χρήστη με λογισμικό, το οποίο π.χ. μπορεί να παραδίδει στα χέρια των χάκερ πληροφορίες για τις πιστωτικές κάρτες του χρήστη.

Παλαιότερα, οι ιοί ήταν περιορισμένοι σε ορισμένα είδη συνήθως εκτελέσιμων αρχείων (π.χ. .exe ή .com) και μόνο αυτά μπορούσαν να περιέχουν κάποιον ιό. Σήμερα η πλειοψηφία των ιών αποτελείται από macro viruses, δηλαδή από μακροεντολές οι οποίες είναι ενσωματωμένες σε διάφορα αρχεία.  Η Google ανακάλυψε ότι πολλοί ιοί βρίσκονται ελεύθεροι στο διαδίκτυο και «κρύβονται» πίσω από Antivirus.

Antivirus εταιριών κολοσσών  όπως η Symantec, η Kaspersky, η Μcafee και άλλες χρησιμοποιούνται ως “κάλυψη” για τους ιούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα