Ψυχικό: Έρευνα για τη διαρροή του βίντεο με την εκτέλεση του τοπογράφου

Διαβάζεται σε 2'
Δολοφονία 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό
Δολοφονία 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό INTIME

Με απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. θα διενεργηθεί έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής, για την διαρροή του επίμαχου βίντεο στο οποίο καταγράφεται η εκτέλεση του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει η διαρροή κρίσιμου προανακριτικού υλικού σε ορισμένα ΜΜΕ, για την υπόθεση δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το επίμαχο βίντεο από κλειστό κύκλωμα που καταγράφει την στιγμή της εκτέλεσης του θύματος από τον δολοφόνο του, ο οποίος καταγράφεται απόλυτα ψύχραιμος να αλλάζει όπλα και να τα αδειάζει πάνω στον στόχο του, που ανυποψίαστος εκείνη την στιγμή, στάθμευε το εταιρικό αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό αυτό δεν είχε ενταχθεί στην δικογραφία και το κατείχε μόνο η Ασφάλεια, που είχε σκοπό να το αποστείλει στον Ανακριτή σε δεύτερο χρόνο, με αποτέλεσμα μοιραία να στρέφονται προς την Αστυνομία τα βλέμματα για την διαρροή του υλικού. Το υλικό αυτό μάλιστα δεν είναι αντίγραφο, καθώς είχε αφαιρεθεί ολόκληρο το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας της εταιρείας που ήταν τοποθετημένες οι κάμερες.

Με απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. λοιπόν θα διενεργηθεί έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής για να διαπιστωθεί η πηγή της διαρροής, αν ήταν αστυνομικός εντός της Ασφάλειας ή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης που είχαν φτάσει στο σημείο πριν προχωρήσει στην κατάσχεση του καταγραφικού η Ασφάλεια και αν υπάρχουν τυχόν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ώστε να αποδοθούν, καθώς μοιραία η προβολή ενός τέτοιου υλικού προκαλεί ψυχική οδύνη στην οικογένεια του θύματος.

Σε ό,τι αφορά στις έρευνες για την ταυτοποίηση του ηθικού αυτουργού της εν ψυχρώ δολοφονίας, αυτές συνεχίζονται από το Ανθρωποκτονιών τόσο στο νησί της Μυκόνου όσο και ευρύτερα και αναμένονται κάποια πρόσθετα αποτελέσματα από τα κατασχεμένα κινητά του κατηγορούμενου ως φυσικού αυτουργού, ενώ ενδέχεται να ζητηθούν και άλλες άρσεις απορρήτου επικοινωνιών για άτομα με τα οποία φαίνεται πως είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές επαφές από πλευράς του θύματος.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν εντοπιστεί ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του φερόμενου εκτελεστή από αυτή την ανάλυση, όπως φωτογραφία του θύματος από τραπέζι στην Μύκονο και κάποιες διαδικτυακές αναζητήσεις για τον ίδιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα