Ψυχικό: Το λάθος που οδήγησε τις αρχές στη σύλληψη του 44χρονου

Διαβάζεται σε 4'
Ο 44χρονος συλληφθείς
Ο 44χρονος συλληφθείς INTIME

Στον εισαγγελέα ο 44χορνος που συνελήφθη για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό. Αρνείται κάθε ανάμειξη. Τι τον “πρόδωσε”.

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται από το Σάββατο ένας 44χρονος, ο οποίος αρχικά προσήχθη και έπειτα συνελήφθη, κατόπιν σχετικού εντάλματος, για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό.

Ο 44χρονος θεωρείται γνώριμος στις αρχές, καθώς στο παρελθόν φέρεται να είχε φυσική παρουσία στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009 και να είχε σχέσεις με γνωστό Έλληνα βαρυποινίτη – μέλος της GREEK MAFIA– που σύμφωνα με τις αρχές ήταν ανάμεσα στους ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη αλλά τελικά η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια.

Ο 44χρονος έχει κατηγορηθεί για ληστείες σε επαρχιακές πόλεις, για ξυλοδαρμούς και εκβιάσεις καταστηματαρχών.

Οι αρχές, με βάση τα στοιχεία που τους διαβίβασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 44χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πάντως, ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη στην δολοφονία του τοπογράφου.

Τα επιβαρυντικά στοιχεία και το λάθος που τον “πρόδωσε”

Την ίδια ώρα πάντως, υπάρχουν πολλά στοιχεία σε βάρος του 44χρονου. Τα στελέχη της Ασφάλειας εκμεταλλεύτηκαν ένα συγκεκριμένο λάθος που έκανε και έχει σχέση με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε, η οποία οδήγησε τις αρχές στον εντοπισμό και έπειτα τη σύλληψή του.

Ο 44χρονος πήγε έφυγε με σκούτερ στου Ζωγράφου και κατέληξε σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας, που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο, στο Μαρούσι, περιοχή όπου και διαμένει στο σπίτι της συντρόφου του. Εκεί, άφησε το σκούτερ και έφυγε με τη δική του μοτοσικλκέτα (BMW), επιστρέφοντας στο δικό του σπίτι, στο Νέο Ψυχικό, το οποίο είναι πολύ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 54χρονος τοπογράφος.

Εν συνεχεία, έγινε αντιληπτός με ένα νοικιασμένο βαν να προσπαθεί να φορτώσει τη δική του μοτοσικλέτα από το σπίτι του στο Ν. Ψυχικό. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σε κάποια απόσταση ακολουθούσε η σύντροφός του με ΙΧ.

Σε έρευνες που έγιναν τόσο στο σπίτι του στο Ν. Ψυχικό όσο και στο σπίτι που έμενε με τη σύντροφό του στο Μαρούσι, κατασχέθηκαν ρουχισμός (γάντια, ζώνη) αλλά και κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM, συσκευή GPS και άλλα αντικείμενα που εστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για γενετικό υλικό, δακτυλικά αποτυπώματα, ίχνη πυρίτιδας, τα οποία και εντοπίστηκαν σε ζώνη όπλου που φέρεται να ανήκει στον 44χρονο κατηγορούμενο.

Όσον αφορά το κίνητρο της δολοφονίας οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχει σχέση με τη Μύκονο, όπου δραστηριοποιήθηκε επί χρόνια επαγγελματικά το θύμα, με επιτυχία – όπως λένε όσοι γνωρίζουν – κάτι που φαίνεται πως είχε δυσαρεστήσει κάποιους ανταγωνιστές, οι οποίοι τον θεωρούσαν απειλή για τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Μύκονος, η άλλη πλευρά των ερευνών

Οι αρχές εστιάζουν στην επαγγελματική δράση του θύματος σε Μύκονο, Ίο και Πάρο, για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ από σήμερα ξεκινά ο κύκλος των καταθέσεων από γνωστούς και συνεργάτες του θύματος.

Ο συνέταιρος του τοπογράφου φέρεται προφορικά να δήλωσε στους αστυνομικούς πως δεν γνώριζε αναλυτικά τα πρότζεκτ τα οποία αναλάμβανε η εταιρεία τους, καθώς ο ίδιος ασχολούνταν κυρίως με διοικητικά θέματα του γραφείου. Τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγος του θύματος φέρονται να αγνοούν τα πιθανά κίνητρα της δολοφονίας.

Οι αρχές εξετάζουν πάντως αν το θύμα με τις κινήσεις του, τις τοπογραφικές μελέτες του ή τις εξαγορές ακινήτων, που έκανε για μεγάλους επιχειρηματίες, εργολάβους και μεσίτες, είχε ενοχλήσει τα συμφέροντα κάποιου ανταγωνιστή, αναζητώντας στους 15 τελευταίους φακέλους με υποθέσεις του πληροφορίες.

Στη Μύκονο, το κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών έχει ήδη πάρει καταθέσεις από επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζονταν ο 54χρονος τοπογράφος ενώ βρήκαν και το σπίτι που διέμενε το θύμα, όταν επισκεπτόταν το νησί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα