Ρέντης: Νέα σύλληψη για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Διαβάζεται σε 2'
Μεταγωγή από την ΓΑΔΑ στον Ανακριτή, των συλληφθέντων που φέρονται να σχετίζονται με τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη
Μεταγωγή από την ΓΑΔΑ στον Ανακριτή, των συλληφθέντων που φέρονται να σχετίζονται με τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη Stringer / SOOC

Χειροπέδες σε έναν 36χρονο πέρασαν οι Αρχές για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ακόμη μία σύλληψη δυνάμει εντάλματος που εκκρεμούσε για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη αλλά και για άλλα περιστατικά οπαδικής βίας.

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους συνελήφθη ο 36χρονος αναζητούμενος και ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης με το ψευδώνυμο «Ρουμάνος» και οδηγείται ενώπιον του Ανακριτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας είχε ενεργό συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια και οργανωτικό ρόλο και όχι μόνο στα συγκεκριμένα επεισόδια αλλά και σε άλλα περιστατικά οπαδικής βίας.

Ο 36χρονος σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών της Αθλητικής Βίας συνήθιζε άλλωστε να παρίσταται στους αγώνες της ομάδας του, σε όλα τα αθλήματα και να βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση.

Όπως προκύπτει από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό, πρόκειται για ένα από τα ηγετικά στελέχη, εμφανίζεται να υποκινεί οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων, ενώ έχει προκύψει και η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις.

Όταν δεχόταν απειλές η ηγεσία της οργάνωσης, με «ανατροπή» του αρχηγού της, από ανταγωνιστές οπαδούς της ομάδας τους δεν δίστασε να τους επιτεθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Ηγείται του συνδέσμου των οπαδών στην περιοχή της Κυψέλης, ενώ από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο του 2023 εργαζόταν στην ομάδα, με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και άντλησε η Αστυνομία κατά την έρευνά της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα