Ρέθυμνο: Επιδεινώθηκε η υγεία του κτηνοτρόφου – Μεταφέρεται εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ

Διαβάζεται σε 4'
Περιπολικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Περιπολικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ EUROKINISSI

Επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του 69χρονου κτηνοτρόφου που δέχθηκε την αποτρόπαιη επίθεση στο Ρέθυμνο.

Εσπευσμένα μεταφέρεται σε ειδική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ο 69χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος βρέθηκε στο ποιμνιοστάσιό του στο Ρέθυμνο με τραύματα από σφαίρες και κομμένη γλώσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο πολυτραυματίας φέρει μεταξύ άλλων τραύμα σε αρτηρία στο πόδι, ενώ είναι πολύ σοβαρό και το τραύμα στη σπονδυλική του στήλη με τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου συμπεριλαμβανομένου και αγγειοχειρουργού να αποφασίζουν τη μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία ερευνά μαρτυρίες και οπτικό υλικό από το ποιμνιοστάσιο, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι η δολοφονική επίθεση σχετίζεται με επίθεση σε βάρος του γιού του με καυστικό υγρό φέτος τον Ιούλιο στον Κουμπέ Ρεθύμνου.

Ρέθυμνο: Η μαρτυρία του γιου του 69χρονου – Ντοκουμέντα από την επίθεση με καυστικό υγρό

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της αποτρόπαιας πράξης που διαπράχθηκε το πρωί της Παρασκευής (06/09) στο Ρέθυμνο.

Όλα συνέβησαν σήμερα το πρωί, όταν έστησαν καρτέρι θανάτου στον 69χρονο, μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα, κοντά στο χωριό Βιλανδρέδο.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το MEGΑ, άγνωστοι φορώντας κουκούλες περίμεναν τον 69χρονο στο ποιμνιοστάσό του και μόλις τον είδαν να μπαίνει, τον ακινητοποίησαν, τον βασάνισαν και ύστερα άρχισαν να τον πυροβολούν.

Του έκοψαν τη γλώσσα για να σταματήσει να φωνάζει κι ύστερα τον γάζωσαν. Τον πυροβόλησαν δύο φορές στο δεξί του πόδι, μία στο αριστερό ενώ στην προσπάθειά του να προφυλαχτεί, δέχτηκε άλλη μια σφαίρα στο χέρι, η οποία διαπέρασε τον θώρακα και κατέληξε στην σπονδυλική του στήλη. Ήταν αποφασισμένοι να τον σκοτώσουν, αλλά εκείνος κατάφερε να επιζήσει και τώρα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

“Του έκοψαν τη γλώσσα για να μη φωνάζει”

Ο κτηνοτρόφος, παρά τις σφαίρες που είχε δεχτεί, μόλις έφυγαν οι δράστες, κατάφερε να πάρει τηλέφωνο τον γιο του και να ζητήσει βοήθεια.

“Ο πατέρας μου τώρα αυτή τη στιγμή, του «έκατσαν» τώρα εκεί πέρα, τον βρήκα εγώ. Τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς είχε «φάει» και του έκοψαν και τη γλώσσα, επειδή φώναζε. Μου λέει «φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα». Από εκεί και έπειτα που διακομίστηκε με την μητέρα μου εδώ πέρα με το ασθενοφόρο, έχασε τις αισθήσεις του. Εγώ δεν… δεν ξανά επικοινώνησα με τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου αυτή τη στιγμή είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Εμένα κάλεσε. Απ’ όταν έγινε μετά από πέντε λεπτά με πήρε τηλέφωνο”.

Ο 69χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με τους γιατρούς να δίνουν αγώνα να τον σώσουν.

Τα σενάρια και η επίθεση στον γιο με καυστικό υγρό

Το βασικότερο από τα σενάρια που ερευνούν οι Αρχές είναι πίσω από την επίθεση στον κτηνοτρόφο να κρύβονται κτηματικές διαφορές, αιτία για την οποία τον περασμένο Ιούλιο είχε δεχτεί επίθεση ο 26χρονος γιος του θύματος με καυστικό υγρό στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο.

Ο γιος του 69χρονου θύματος δήλωσε: “Στο μάτι του είχαν ρίξει καυστικό υγρό του αδελφού μου. Κι αυτή τη στιγμή, είναι τώρα ακόμη σε ανάρρωση. Δεν του έχει περάσει. Κι έχουν προφυλακιστεί κιόλας. Εννοείται ότι συνδέεται. Δεν έχουμε… Αυτά είναι πακέτο πάνε όλα αυτά”.

Ο γιος του κτηνοτρόφου και αδελφός του ανθρώπου που είχε δεχτεί την επίθεση με το καυστικό υγρό, είναι πεπεισμένος ότι οι δυο υποθέσεις έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους. Αποκαλύπτει μάλιστα, αποκλειστικά στο Live News, ότι υπάρχουν κάμερες που έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης στον πατέρα του, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο πατέρας του είχε βρει σχισμένα τα λάστιχα του αγροτικού του, ως προειδοποίηση…

“Ο συγκεκριμένος. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αυτός του αδελφού μου την έκανε τη ζημιά, πήγαν να του κάνουν ζημιά με το καυστικό υγρό… Η κλίκα του. Η κλίκα του τώρα τα κάνει όλα αυτά. Γιατί έχουμε κάμερες γύρω – γύρω στον στάβλο που έγινε, τον έχει καταγράψει η κάμερα τον έναν από τη στιγμή που διέφυγε”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά είναι τα πρόσωπα τα οποία έχουν ήδη κληθεί στην ασφάλεια για να εξεταστούν, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που έδωσε την εντολή της εκτέλεσης του κτηνοτρόφου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα