Ρέθυμνο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έξι περιοχές-Παραλίγο να “καταπιούν” χωριά οι φλόγες

Ρέθυμνο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έξι περιοχές-Παραλίγο να “καταπιούν” χωριά οι φλόγες
Φωτιά (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Πολύ δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο νομό Ρεθύμνου από τις καταστροφικές πυρκαγιές του τελευταίου τριημέρου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν έξι χωριά του Αγίου Βασιλείου της περιοχής του Ρεθύμνου στην Κρήτη, έπειτα από αίτημα της Περιφέρειας Κρήτης, μεταφέρει στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αγίου Βασιλείου, Βαγγέλης Καπετανάκης.

Τα χωριά αυτά επλήγησαν από τις πυρκαγιές τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο «και σήμερα ήρθαν στο σημείο ελικόπτερα για να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού, ενώ πλέον η κατάσταση είναι ελεγχόμενη». Όπως περιγράφει ο ίδιος σχετικά, «υπάρχουν προβλήματα σε ελαιόδεντρα, βοσκοτόπους, αμπέλια, πολλά δίκτυα, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τα κοπάδια των ζώων των κατοίκων».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Καπετανάκη, «το μεγάλο πρόβλημα υπήρχε χθες, καθώς απειλούνταν τα Σακτούρια και η Κρύα Βρύση και τα εναέρια μέσα δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Ευτυχώς όμως, η φωτιά δεν ξέφυγε από εκεί».

Πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν πως αυτήν την ώρα, στην περιοχή Κρύα Βρύση του δήμου Αγίου Βασιλείου, μία από εκείνες που ήδη έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επιχειρούν 115 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, 25 οχήματα και 5 πεζοπόρα τμήματα.

Ομηρικές οι μάχες πυροσβεστών και εθελοντών του τοπικού δήμου με τις φλόγες που περικύκλωναν τα χωριά

Μεγάλες και πολύωρες μάχες αναγκάστηκαν να δώσουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αγίου Βασιλείου και πυροσβέστες που βρέθηκαν στις περιοχές Μέλισσες, Ροδάκινο, Σακτούρια (περιοχή που εκκενώθηκε χθες έπειτα από εντολή της Πολιτικής Προστασίας) και Κρύα Βρύση, του δήμου Αγίου Βασιλείου.

«Πριν από δύο ημέρες, η μάχη με τις φλόγες στην Κρύα Βρύση ήταν ολονύκτια», λέει σχετικά ο Βαγγέλης Καπετανάκης.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του GRTimes, το πύρινο μέτωπο περικύκλωσε το χωριό:


Οι φλόγες, όμως, περικύκλωσαν και τα χωριά Μέλισσες και Ροδάκινο.

Εθελοντικές ομάδες της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αγίου Βασιλείου, βρέθηκαν και σε αυτήν την περίπτωση δίπλα στους Πυροσβέστες που επιχειρούσαν στο σημείο ενισχύοντας τις προσπάθειές τους και απομακρύνοντας τελικά τις φλόγες από τις κατοικημένες περιοχές.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δελτίο πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς, που ισχύει για αύριο Τετάρτη (20/7) η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται Πολύ Υψηλή (Βαθμός επικινδυνότητας 4), στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και ως εκ τούτου παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα επιφυλακής και ετοιμότητας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα