Ροδόπη: Κατολισθήσεις και πλημμύρες από την έντονη βροχόπτωση

Διαβάζεται σε 2'
Κακοκαιρία (φωτογραφία αρχείου)
Κακοκαιρία (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τη Ροδόπη, προκαλώντας μέχρι και κατολισθήσεις. Κάτοικοι καταγγέλλουν απουσία του 112.

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες περιοχές της Ροδόπης, μεταξύ αυτών και τον δήμο Ιάσμου.

“Η κατάσταση από την πλευρά του Ιάσμου είναι τραγική. Έχει κατέβει όλο το βουνό και έχει γεμίσει με λάσπες την ευρύτερη περιοχή”, αναφέρει στο ThessToday.gr κάτοικος της περιοχής, προσθέτοντας ότι είναι αποκομμένος ο παλιός δρόμος από Ιασμό προς Κομοτηνή και προς Ξάνθη. «Η μόνη λύση -με δυσκολία- είναι η Εγνατία Οδός», δηλώνει.

Καταγγελίες για την απουσία του 112

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι καταγγελίες κατοίκων για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν μέσω του μηνύματος από το 112, έτσι ώστε να περιορίσουν εγκαίρως τις μετακινήσεις τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια των κατολισθήσεων πολλοί οδηγοί να βρεθούν εκτεθειμένοι στον δρόμο, εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών.

Κατά τις μαρτυρίες των κατοίκων, το βουνό παρέσυρε πλαγιές και φερτά υλικά από εκτάσεις που κάηκαν πέρυσι, όταν ο Πολύανθος -ανάμεσα στα δεκάδες ακόμη χωριά- βρέθηκε στο επίκεντρο της μεγαλύτερης πυρκαγιάς που έχει καταγραφεί στα χρονικά της Ευρώπης.

Μάλιστα από την έντονη βροχόπτωση που συνοδευόταν και από ισχυρή χαλαζόπτωση υπερχείλισε ο ποταμός Κομψάτος, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αυλές κατοικιών και να προκληθούν ζημιές σε περιουσίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα