Ρόδος: Συνέλαβαν Τούρκους που εκτελούσαν εργασίες σε κεραία τηλεπικοινωνιών

Διαβάζεται σε 2'
Ρόδος: Συνέλαβαν Τούρκους που εκτελούσαν εργασίες σε κεραία τηλεπικοινωνιών
ISTOCK

Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ για τη σύλληψη τριών Τούρκων στη Ρόδο, οι οποίοι εκτελούσαν εργασίες σε κεραία τηλεπικοινωνιών, χωρία άδεια.

Στη σύλληψη τριών Τούρκων προχώρησε η Αστυνομία, την Πέμπτη, στην Λίνδο της Ρόδου.

Οι τρεις Τούρκοι ήταν μέλη συνεργείου που είχε κάνει σύμβαση έργου με ελληνική ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνίων για κάποιες εργασίες που έπρεπε να γίνουν σε κεραία ιδιοκτησίας της στην περιοχή.

Οι τρεις Τούρκοι συνελήφθησαν γιατί δεν είχαν πάρει σχετική άδεια για αυτές τις εργασίες από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (EETT), όπως ορίζει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ ο ένας εξ αυτών έχει συλληφθεί ξανά για τον ίδιο λόγο.

Τα μέλη του συνεργείου εξετάστηκαν από την ΕΥΠ και δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι περισσότερο από την παράβαση της άδειας, ωστόσο είναι συχνό φαινόμενο, εργολάβοι που αναλαμβάνουν τέτοια έργα σε νησιά του Αιγαίου, να προσλαμβάνουν από την Τουρκία συνεργεία για μείωση του εργατικού κόστους, αδιαφορώντας προφανώς για τους κινδύνους που αυτό ενέχει.

Παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει πέρυσι στη Σάμο και τη Λέσβο, και επίσης δεν είχε προκύψει κάτι παραπάνω από την ΕΥΠ πέρα από την παράβαση του κανονισμού, ο οποίος προβλέπει μάλιστα ότι σε περίπτωση που αναλαμβάνουν αλλοδαποί ένα τέτοιο έργο, η εταιρεία υποχρεούται να τοποθετήσει ως επιβλέποντα τουλάχιστον έναν Έλληνα, κάτι που και σε αυτή την περίπτωση δεν έγινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακριβώς λόγω της συνήθειας αυτής που έχουν αναπτύξει οι ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών -ειδικά στα νησιά του Αιγαίου για μείωση του κόστους- οι έλεγχοι είναι όλο και πιο συχνοί και πιο αυστηροί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα