Ρούλα Πισπιρίγκου: Δύο δικηγόροι αναλαμβάνουν την υπεράσπισή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δύο δικηγόροι αναλαμβάνουν την υπεράσπισή της
Ρούλα Πισπιρίγκου INTIME NEWS

Μετά τις παραιτήσεις των Απόστολο Λύτρα και Νίκο Ιωάννου, δύο δικηγόροι, ο Κωνσταντίνος Ζάρδας και ο Όθωνας Παπαδόπουλος αναλαμβάνουν την υπεράσπιση της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Με δύο δικηγόρους θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα (04/04) στην ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου θα αναλάβουν ο Κωνσταντίνος Ζάρδας και αντίστοιχα, ο Όθωνας Παπαδόπουλος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν για τον κ. Ζάρδα ότι πήρε διαβιβαστικό και θα επισκεφθεί την κατηγορούμενη στη ΓΑΔΑ.

Το χρονικό των δύο παραιτήσεων

Μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Απόστολος Λύτρας, ο πρώτος ποινικολόγος που είχε αναλάβει την υπεράσπιση της 33χρονης κατηγορούμενης, έκανε γνωστή την παραίτησή του.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Απόστολος Λύτρας με την Ρούλα Πισπιριγκου, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιου της.

«Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;» φέρεται να ρώτησε ο δικηγόρος, όμως εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο ποινικολόγος της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.

Η δήλωση του Απόστολου Λύτρα

“Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού”.

Ο κ. Λύτρας είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου στις αρχές Μαρτίου. Όπως ανέφερε τότε σε ανακοίνωσή του, “το δικηγορικό μας γραφείο έλαβε εντολή από την Κα Πισπιρίγγου, μητέρα των τριών παιδιών που απεβίωσαν, να την εκπροσωπήσουμε, συνεπικουρώντας τις αρχές στη διερεύνηση της ακριβούς αιτίας θανάτου των τέκνων της. Οι γονείς, όπως και οι οικογένειες τους, αναμένουν επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις για την ανάδειξη της πλήρους αλήθειας”.

Μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα, την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέλαβε -αυτεπάγγελτα- ο Νίκος Ιωάννου. Ωστόσο, αρνήθηκε κι εκείνος να την αναλάβει, με τη σχετική ανακοίνωση του γραφείου του να αναφέρει τα εξής:

“Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το Γραφείο μας την υπεράσπιση.

Λόγω της σύντομης αυτής εμπλοκής μας στην υπό κρίσιν υπόθεση, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η ποινική διαδικασία είναι η μόνη οδός ανεύρεσης της αλήθειας, και η ψυχραιμία είναι ο πυλώνας που φωτίζει τη δύσβατη αυτή οδό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα