Σάμος: Αγνοείται 74χρονος τουρίστας που πήγε για πεζοπορία

Διαβάζεται σε 2'
Σάμος

Ο 74χρονος Ολλανδός τουρίστας, που επισκέφτηκε την Σάμο, αποφάσισε να πάει για πεζοπορία, όμως δε επέστρεψε ποτέ.

Τα ίχνη του 74χρονου Ολλανδού τουρίστα χάθηκαν στην Σάμο, το απόγευμα της Κυριακής (09/06), όταν ο ίδιος πήγε για πεζοπορία, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο άνδρας ξεκίνησε από την περιοχή του Λιμνιώνα για να ακολουθήσει το μονοπάτι 13 δηλαδή προς Κλίμα και επιστροφή προς Αγία Κυριακή και ξανά Λιμνιώνα. Σύμφωνα με την μαρτυρία μίας γυναίκας που διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή, ο 74χρονος εθεάθη στις δυο η ώρα το μεσημέρι της Κυριακής (09/06) και μάλιστα φάνηξκε ιδιαίτερα καταβεβλημένος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 74χρονος βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση, ωστόσο η διαδρομή που αποφάσισε να ακολουθήσει είναι ιδιαίτερα απαιτητική και η αυξημένη θερμοκρασία την καθιστά ακόμη πιο δύσκολη.

Από την Κυριακή (09/06) έχουν εξαφανιστεί τα ίχνη του και ο ίδιος δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις της συζύγου του, μάλλον λόγω μπαταρίας. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου, δήλωσε ότι, η διαδρομή είναι πολύ δύσκολη με πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ ο 74χρονος Ολλανδός είχε μαζί του μόνο ένα μικρό μπουκαλάκι νερό.

Σύμφωνα με το Samosvoice.gr, για την αναζήτηση του 74χρονου κινητοποιήθηκαν ΕΛ.ΑΣ. και Π.Υ., σε συνεργασία με την ΕΟΔ Σάμου, που οργάνωσαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας συμμετείχαν στις έρευνες και η ομάδα drone ΙΚΑΡΟΣ της Π.Υ., η ομάδα drone Δαίδαλος κι ο διασωστικός σκύλος Speedy της ΕΟΔ, καθώς και πεζοπόρα τμήματα, με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα (10/06), για την ώρα χωρίς αποτέλεσμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα