Σαντορίνη: Ληστές γκρέμισαν τοίχο σπιτιού με το ΙΧ τους, για να διαφύγουν

Διαβάζεται σε 2'
Επεισοδιακή καταδίωξη στη Σαντορίνη
Επεισοδιακή καταδίωξη στη Σαντορίνη Cyclades24

Επεισοδιακή καταδίωξη σημειώθηκε στη Σαντορίνη, όταν ληστές διαπέρασαν τοίχο σπιτιού με το αυτοκίνητό τους, προκειμένου να αποφύγουν τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Καταδίωξη – θρίλερ σημειώθηκε το βράδυ της 28ης Αυγούστου στη Σαντορίνη, όταν δυνάμεις της αστυνομίας επιχείρησαν να σταματήσουν ΙΧ αυτοκίνητο με 3 επιβαίνοντες μετά από καταγγελία για ληστεία, με αποτέλεσμα οι δράστες να προσκρούσουν και να διαπεράσουν τοίχο κατοικίας, προκειμένου να διαφύγουν.

Ακολούθως τράπηκαν σε φυγή πεζοί και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, οπλοκατοχή, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων – δικαστικών προσώπων και παράνομη είσοδο – παραμονή στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ,  νυχτερινές ώρες της 28/29 Αυγούστου 2024 στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, περιπολούντες αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με τρείς επιβαίνοντες, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο αναπτύξαν μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να εκτραπούν της πορείας τους και να προσκρούσουν-διαπεράσουν τοιχίο κατοικίας.

Ακολούθως τράπηκαν σε φυγή πεζοί προς δύσβατη περιοχή, όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δύο από αυτούς.

Όπως διακριβώθηκε, οι δράστες προχθές απογευματινές ώρες αφαίρεσαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν και πραγματοποίησαν διαδοχικά μια απόπειρα και μια κλοπή από κατοικία αφαιρώντας τιμαλφή, χρήματα και αντικείμενα των ενοίκων.

Στην κατοχή τους και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Αεροβόλο πιστόλι και πλήθος πλαστικών σφαιριδίων
  • Πλήθος κοσμημάτων – αντικειμένων
  • Διαρρηκτικά εργαλεία
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα με στοιχεία άλλων προσώπων

Επίσης κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι, σε βάρους του ενός συλληφθέντα ίσχυαν περιοριστικοί όροι για παρόμοιες υποθέσεις. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα