Σαντορίνη: Συνελήφθη πλοίαρχος που απέπλευσε πέντε λεπτά νωρίτερα

Διαβάζεται σε 1'
Λιμάνι Σασντορίνης (φωτογραφία αρχείου)
Λιμάνι Σασντορίνης (φωτογραφία αρχείου) ΕUROKINISSI

Πλοίο αναχώρησε από τη Σαντορίνη πέντε λεπτά νωρίτερα, χωρίς να έχουν επιβιβαστεί όλοι οι επιβάτες. Ο πλοίαρχος κλήθηκε να επιστρέψει στο λιμάνι αλλά δεν απάντησε.

Στη σύλληψη του πλοιάρχου του επιβατηγού – οχηματαγωγού – ταχύπλοου «CHAMPION JET 3», σημαίας Κύπρου, προχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (20/07), οι λιμενικές αρχές γιατί απέπλευσε από το λιμάνι του Αθηνιού της Σαντορίνης πέντε λεπτά νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα αναχώρησης, με αποτέλεσμα να μην επιβιβαστούν στο πλοίο επτά επιβάτες που είχαν εισιτήρια επιβίβασης, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα του τοπικού ναυτικού πράκτορα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο πλοίαρχος του πλοίου κλήθηκε μέσω διαύλου VHF (Very High Frequency) να επιστρέψει στο λιμάνι της Θήρας, χωρίς όμως να δώσει απάντηση. 

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προχώρησαν στη σύλληψη του 56χρονου πλοιάρχου για παράβαση του αρ. 235 παρ. 1 εδ. ι του Κ.Δ.Ν.Δ. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα