Σαρηγιάννης – Κορονοϊός: “Στις αρχές Δεκεμβρίου η κορύφωση του κύματος”

Σαρηγιάννης – Κορονοϊός: “Στις αρχές Δεκεμβρίου η κορύφωση του κύματος”
Κόσμος με μάσκες περπατά στην Αθήνα Alexandros Michailidis / SOOC

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης προέβλεψε πως η κορύφωση του κύματος αναμένεται στις 3-4 Δεκεμβρίου, με περίπου 7.300 κρούσματα ημερησίως.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, για το 4ο κύμα του κορονοϊού αλλά και για το πότε αναμένεται η κορύφωσή του, έκανε λόγο το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στην στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, τόνισε πως “βρισκόμαστε σε φάση μείωσης της αυξητικής ταχύτητας εμφάνισης νέων κρουσμάτων κορονοϊού”.

Ο καθηγητής προέβλεψε μία πρόσκαιρη επιβράδυνση του κύματος για λίγες ημέρες και μια εκ νέου επιτάχυνση στη συνέχεια, τονίζοντας πως η κορύφωση του κύματος αναμένεται στις 3-4 Δεκεμβρίου, με περίπου 7.300 κρούσματα ημερησίως.

Ερωτηθείς σχετικά με την επάρκεια των μέτρων προκειμένου να φθάσουμε στο τέλος, είπε πως για να γίνει γρήγορα, χρειάζονται πολύ δραστικά μέτρα. “Αν επιλέξεις έναν πιο ήπιο τρόπο, που θα αφήνει την κοινωνία και την οικονομία να λειτουργεί με κανονικότητα, αυτό θα κοστίζει δυστυχώς ανθρώπινες ζωές. Και βλέπουμε την αύξηση των θανάτων αυτήν την στιγμή”, προειδοποίησε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα